Redovisningsekonom

Behov av en redovisningsekonom

 

Vad gör en redovisningsekonom?

Som redovisningsekonom arbetar man med redovisningen av alla inbetalningar och utbetalningar och diverse ekonomiska aktiviteter i företaget.

Vilka arbetsuppgifter har en redovisningsekonom?

Jobbet som redovisningsekonom innebär att man sköter den löpande bokföringen, in- och utbetalningar, upprättande av månads- och årsbokslut, avstämning av balanskonton. Den ser till att arbetsgivaravgifter, skatter och moms deklareras och betalas in i tid, skapar inkomstdeklarationer och årsredovisning.

Redovisningsekonomen analyserar resultatet av bokslutet och tittar efter eventuella avvikelser inför bokslutsrapporten, samt presenterar analysen för företagsledningen. De ska även finnas behjälpliga till företagets revisorer vid revisionstillfällen och ha kontakt med olika slags myndigheter som exempel Skatteverket.

Det kan också ingå att utveckla redovisningsprocessen samt arbeta fram anvisningar för hur redovisningen ska göras. Att ibland delta i prognos- och budgetarbetet och där göra bedömningar av intäkter och utgifter för en viss framtida tidsperiod.

Vilka egenskaper och kompetens krävs för en redovisningsekonom?

Att vara en redovisningsekonom är ett bra arbete för dig som är analytisk, noggrann, välorganiserad, duktig på siffror och goda kunskaper i Excel. Du bör även ha bred och djup kunskap i redovisning och rådande lagstiftning samt ha erfarenhet av olika ekonomisystem.

 
 

Lediga jobb

Här finns jobben! Konsultuppdrag, tjänster som vi rekryterar till hos våra kunder och jobb hos Meritmind.

Alla lediga jobb

 

Skicka in ditt CV till oss!

Med ditt CV hos Meritmind blir du sökbar för våra konsultchefer och rekryteringskonsulter.

Registrera CV

 

Är du intresserad av att anlita eller rekrytera en redovisningsekonom?

Fyll i dina uppgifter och specificera ditt behov, så hör vi av oss.