Webbinarium: Framgångsrikt agilt ledarskap i krissituationer

4 jun

Det ställs helt andra krav på ledarskapet nu än bara för några månader sedan. Nedstängningen i samhället och fysisk distansering påverkar oss alla på olika sätt. Ledarskapet kräver nu snabbare beslut, här och nu och inför framtiden. Vi som ledare behöver behålla fokus, kunna fatta många och ibland obekväma beslut och samtidigt söka långsiktigt hållbara affärsmodeller och lösningar. Det finns en utmaning i detta: vår hjärna är inte naturligt agil.

Se det inspelade webbinaret här ⇒

Helena Casserlöv-Kvist, entreprenör och vd på Meritmind, vill med detta webbinarium bidra med några tankar och verktyg som underlättar för att gå ifrån mental splittring till fokus, från förlamande empati till empatiskt agerande samt från potentiell förnekelse av förändringsbehov till kreativitet.

För att göra detta tar hon Marie Boregrim till hjälp, ledarskapskonsult på Meritmind samt Sverigeansvarig för den internationella verksamheten Potential Projects. Tillsammans bjuder de in till detta kostnadsfria webbinarium för ledare som vill leda sina organisationer och team på ett nytt sätt. Under 45 minuter kommer de gå igenom hur vi kan bygga upp vår mentala agila förmåga som behövs i dessa turbulenta tider.

Ur innehållet:

  • Tre mentala utmaningar som ledare behöver hantera för att utveckla sitt agila mindset
  • Hur man balanserar medvetenheten om helheten och fokus på kritiska och prioriterade uppgifter
  • Hur man undviker empatifällan men ändå tar hand om sina medarbetare
  • Hur vi kan släppa vårt ego, inte fastna i hur saker brukar vara och kreativt blicka framåt

Datum och tid

4 juni kl 09:00-09:45

Målgrupp

Webbinaret riktar sig framför allt till dig som är chef eller ledare, t.ex. vd, ekonomichef, CFO, controllerchef eller HR-ansvarig.

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera krävs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 30-40 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor.

Föreläsare
T.v. Helena Casserlöv-Kvist, entreprenör och vd för Meritmind
T.h. Marie Boregrim, ledarskapskonsult på Meritmind och Country Director för Potential Project Sweden

Anmälan

Sista anmälningsdag 3 juni.