Webbinarium: Upskilling & reskilling för en ekonomifunktion i framkant

28 apr

Arbetslivet och ekonomiområdet förändras snabbt. Idag är förändring i verksamheten ett konstant tillstånd snarare än en punktinsats. Teknologiska framsteg och globalisering är två faktorer som har stor inverkan. De färdigheter man som ekonom lär sig i början av sin karriär är inte nödvändigtvis vad som kommer att behövas i framtiden. Upskilling och reskilling kan låta som buzzwords, men blir allt mer affärskritiska. För att organisationer och ekonomifunktioner ska förbli konkurrenskraftiga måste företag och ledare hjälpa människor att tillgodose sig den kompetens de behöver för att göra sina jobb idag och i framtiden.

Välkommen på ett kostnadsfritt webbinarium där du får lära dig mer om upskilling och reskilling för ekonomer och hur ledare ska arbeta med detta som en naturlig del av företagskulturen.

Upskilling handlar om att uppdatera och förädla den kunskap man redan har. Reskilling handlar om att lära nytt och skaffa helt ny kunskap. När krav på ny kunskap växer fram har vi tidigare anställt den kompetensen men när kompetensen är så ny att den inte finns att tillgå bör man istället fokusera på att "reskilla" eller "upskilla" befintlig personal.

Ur innehållet
  • Hur påverkar teknologiska framsteg och globaliseringen ekonomifunktionen?
  • Var finns talanggapen?
  • Vilken strategisk utvecklingsplan krävs för att förbli konkurrenskraftig?
  • Hur ska ledare arbeta med upskilling och reskilling som en naturlig del av kulturen?
  • Frågestund
Datum och tid

Onsdagen den 28 april kl 08:00-09:00

Målgrupp

Eventet riktar sig framför allt till dig som är chef eller ledare, t.ex. vd, ekonomichef, CFO, controllerchef eller HR-ansvarig.

Föreläsare

Matilda Sandström, Meritmind
Föreläsaren Matilda Sandström är legitimerad psykolog och organisationspsykolog på Meritmind där hon fokuserar på upskilling och reskilling för ekonomer.

Praktiskt

Webbinariet är kostnadsfritt och sker online. Ingen webbkamera behövs, men ett headset är bra att ha. Det är viktigt att du testar ljud och uppkoppling innan webbinariet. Vi skickar information om hur du gör detta i samband med att du anmäler dig. Då får du också din anslutningslänk. Kort inpå webbinariet skickar vi också påminnelser med samma information. Skulle du ändå sakna informationen vill vi tipsa om att du kollar i din skräpkorg alternativt kontaktar oss på events@meritmind.se så hjälper vi dig.

Själva presentationen håller på i ca 40-45 minuter och därefter finns det möjlighet att ställa frågor via en chattfunktion.

Anmälan

Sista anmälningsdag 27 april 2021.

Prenumerera på inbjudningar

Prenumerera på seminarier och utbildningar. Du får då inbjudningar direkt i inboxen.

Prenumerera