Interimskonsult Annika Rosenberg


Berätta kort om din bakgrund. Vad gjorde du innan du kom till Meritmind?
Jag har alltid haft en dragning till ekonomi och siffror och har arbetat i många olika roller där ekonomi varit ett inslag. Innan jag började på Meritmind var jag gruppchef för redovisningsekonomer och kundansvariga på ICA Butiksekonomi. Dessförinnan har jag arbetat som controller och ekonomiansvarig inom både det privata och det offentliga.

Du har ett uppdrag som ekonomichef på Bulten i Hallstahammar. Hur känns det att vara chef?
Jag har inte arbetat som ekonomichef tidigare men jag har varit chef med liknande ansvar vilket gör att jag känner mig trygg och säker i min roll. Jag trivs och gillar uppdraget. Det är en bra blandning av intressanta och utmanande arbetsuppgifter. Just nu arbetar jag med prognostisering och budgetering för 2023, vilket är jättekul!

Har du stött på några utmaningar i denna roll?
När jag började uppdraget var det ont om tid för överlämning, med mycket som skulle levereras. Samtidigt hade rutiner och processer ändrats vilket gjorde det svårt att härleda hur vissa uppgifter hanterats tidigare. Men utmaningarna är också det som gör jobbet som konsult så roligt. Eftersom jag har arbetat i många olika affärssystem och processer tidigare känner jag verkligen att jag kan bidra och hjälpa kunden, samtidigt som jag själv utvecklas och lär mig mycket nytt.

Fick du själv bestämma vilket uppdrag du skulle ta?
Min konsultchef tyckte att jag skulle passa i rollen och frågade om jag var intresserad. Jag är egentligen främst intresserad av controllerrollen men det var inte helt främmande att ta det här uppdraget då controlleruppgifter ingår i tjänsten.

Vad är det bästa med att arbeta som konsult på Meritmind?
Att jag lär mig mycket på kort tid, får intressanta och roliga arbetsuppgifter och har trevliga arbetskamrater. Här finns en väldigt fin och familjär atmosfär vilket gör att jag känner mig trygg i min anställning och roll.

Vad lockade dig till Meritmind?
Deras anseende av att vara ett bra företag både för den som är konsult och för kundföretagen. Jag lockas också av att tillhöra ett nätverk av andra konsulter där vi kan utbyta erfarenheter och lära oss mer om ekonomi av varandra.

Vilka utvecklingsmöjligheter ser du på Meritmind?
Ekonomi är ett väldigt brett och djupt område. Här finns möjlighet att utvecklas både inom uppdragen och via den läroplattform som tillhandahålls av Meritmind.

Hur tror du att ekonomiavdelningen utvecklats om 3 år?
Jag tror att vi kommer att få se mer av olika robotlösningar i affärssystemen och olika digitala lösningar. Utmaningen för framtidens ekonomiavdelning blir att bibehålla kunskapen som är grunden för ekonomi till exempel hur olika händelser bokas och varför.

Värderingar:
På Meritmind är vi lagspelare som tar hjälp av varandra. Hur märker du det i din roll som konsult?
Jag får bra stöd från både konsultchefen och andra kollegor på Meritmind. Det är extra roligt att jag även får stöttning och glada hejarop från tidigare konsulter på Meritmind.

På Meritmind är vi snabba och effektiva, hur märks det i ditt jobb?
Då jag är ny har jag inte reflekterat så mycket över det men jag upplever att jag alltid får snabb återkoppling från kontoret i olika frågor.

På Meritmind levererar vi med hjärta och hjärna, hur märks det i ditt jobb?
Jag upplever Meritmind som omhändertagande och kunniga i att leverera smarta lösningar.

Ålder: 49
Roll: Senior ekonomikonsult
Nuvarande uppdrag: Ekonomichef på Bulten i Hallstahammar
Har arbetat på Meritmind sedan: Augusti 2022, så jag är ute på mitt första uppdrag nu
Kopplar av med: God mat, familj och träning
Vad utmärker en konsult på Meritmind? Proffsig, kunnig och nyfiken
Meritmind med tre ord: Proffsiga, familjära och lösningsorienterade
Det här visste jag inte om Meritmind: Att man månar så mycket om kompetensutveckling och utbildningar för sina konsulter.
Tre egenskaper som är bra att ha på Meritmind? Nyfiken, lyhörd och öppen

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer