”Konsultlivet är omväxlande, lärorikt och ger mig möjlighet att bygga nätverk”

Patrik Edmark är interimskonsult på Meritmind sedan sex år tillbaka. Han menar att hans resa är ett bra exempel på hur anställda konsulter kan utvecklas och göra karriär på Meritmind. Som konsult har han varit på olika företag, i olika roller, och på köpet fått ett stort nätverk samt en bredare och djupare kunskap inom flera områden.

Jag sökte mig hit för att jag ville arbeta för en etablerad aktör inom kvalificerade interimslösningar inom ekonomi. Att vi är branschledande främjar att det finns intressanta uppdrag. Idag är jag interim skatt- och momsansvarig på Postnord Sverige. Uppdraget har nyligen startat och min första tid har handlat om att planera inför det kommande årsbokslutet. Det är alltid en utmaning att komma in både på nytt uppdrag och företag sent på året och samtidigt hantera alla extra arbetsuppgifter som finns i ett årsbokslut.

Varför blev det just Postnord och vad gör du där?

Processen hos oss är att en konsultchef tar kontakt och presenterar ett uppdrag samt stämmer av med dig om uppdraget känns aktuellt. Detta sker efter att de har diskuterat internt vilka konsulter som är lämpliga för uppdraget. Jag brukar vara intresserad av ett uppdrag som presenteras för mig, eftersom konsultcheferna känner mig och min profil väl. I det här fallet handlade uppdraget om skatt, moms, årsredovisning och inkomstdeklarationer för Postnords svenska bolag. Jag såg att jag kunde fördjupa min profil inom skatt och moms ytterligare och tyckte därför att det var intressant.

Hur är det att stå med ett ben på Meritmind och det andra på ett annat företag?

Ja, det är lite som att ha en värld hos uppdragsgivaren och samtidigt ett parallellt liv hos Meritmind med alla aktiviteter som pågår där. Så det är stor skillnad mot att bara vara anställd på ett företag. Jag menar att det finns många fördelar, konsultlivet är omväxlande, lärorikt och ger möjlighet att bygga nätverk.

Men är det inte jobbigt med ständiga förändringar?

Det beror på vad man lägger i det ordet. Nya arbetsplatser, arbetsuppgifter eller system är inte jobbiga förändringar för mig, det är en naturlig del av mitt yrkesliv. När jag avslutar ett uppdrag har jag löst ett behov hos ett företag och jag känner stor tillfredställelse med det. Dessutom är min erfarenhet bredare och djupare samt mitt kontaktnät större.

Hur har du utvecklats och gjort karriär på Meritmind?

Varje anställd konsult hos Meritmind har utvecklingssamtal varje år. Där går man igenom frågeställningar som handlar om hur man vill utveckla sin kompetens, var man vill vara om fem år och hur man ska komma dit. Redan när jag började arbeta på Meritmind hade jag en bild av att jag ville utveckla min kompetens inom koncernredovisning. Min arbetsgivare har hjälpt mig på vägen genom utbildning och att hitta lämpliga uppdrag. Idag har jag gått de flesta utbildningar inom koncernredovisning hos FAR samt varit ute på uppdrag inom koncernredovisning i över tre år.

Många pratar om ”hjärtat” på Meritmind – kan du berätta?

Det handlar om våra värderingar som genomsyrar företaget. Att leverera med hjärna och hjärta, att vara snabb och effektiv samtidigt som vi är lagspelare som delar med oss och tar hjälp av varandra.

Till sist – vad menar du är det som gör Meritmind till ett framtidsföretag?

Meritmind är ett branschledande företag med driv och bra värderingar!

Namn: Patrik Edmark

Bor: Älvsjö

Utbildning: Kandidatexamen med inriktning externredovisning och finansiering

På Meritmind sedan: 2017

Din roll just nu: Interim skatt- och momsansvarig på Postnord Sverige

Tidigare: Interim koncernredovisningsekonom på Anicura

Som konsult på Meritmind: Nyfiken, lösningsorienterad och lyhörd

Vad vill du lyfta särskilt från din tid på Meritmind?

Min resa att utveckla min kompetens och erfarenhet inom koncernekonomi.

Bli konsult hos Meritmind!

Vill du utvecklas snabbt och vara med att bidra till våra kunders fortsatta framgång?

Läs mer