Affärsdriven controller till bolag inom modebranschen!

Stockholm Heltid

Nu söker vi en vass och affärsdriven controller som vill vara med på en tillväxtresa på ett prestigefullt svenskt modebolag som tillverkar och säljer  högkvalitativa kläder till de mest välkända lyxvaruhusen i världen. Bolaget är dessutom världsledande vad gäller hållbarhet och använder idag nästintill 100% hållbart och naturligt material i sina produkter.

Vad innebär rollen?


I rollen som controller på bolaget kommer du att vara en nyckelperson i bolagets affärstänk och du kommer ha en viktig del i att driva fram affären med hjälp av ditt analytiska och kunniga siffersinne.
Du kommer vara mellanhanden mellan bolaget och redovisningsbyrån som idag sköter den löpande redovisningen och boksluten. Fokus i rollen kommer ligga på analyser, prognoser och budgetering samt rapportering och presentation av resultat, balans, kassaflöde och försäljning. Samtidigt jobbar du kontinuerligt med processer och effektivisering i arbetet och har uppföljning med ägare och ledning för att driva företaget framåt.

Eventuellt kan redovisningen i framtiden komma att plockas hem från byrån, vilket då innebär en 360-roll. Det är därför viktigt att du känner dig väldigt bekväm med och öppen för även dessa delar. Hur detta kommer utformas är ännu inte klart men du kommer troligtvis vara en del av att sätta upp ett tänk och en struktur för detta.

Rollen innebär en stor karriärs-mässig utvecklingspotential och bolaget har stora visioner framåt, som du kommer vara en del av.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsexamen inom ekonomi.
Du har troligtvis minst 3 års erfarenhet av kvalificerad redovisning och har arbetat som controller i minst några år.
Vidare bör du ha kunskap om den löpande redovisningen för att förstå hela det transaktionella flödet och därmed kunna ta en mer analytisk roll.

För dig är det en självklarhet att vilja arbeta affärsnära och du har ett naturligt tänk för att utveckla verksamheter och se till hur man maximerar vinst utan att tumma på kvalitet. Du är van vid att vara ett bollplank till högt uppsatta personer och har ett pondus och driv och sinne för att presentera dina tankar och ditt resultat.

Du är kommunikativ, hjälpsam och tycker om att ha många kontaktytor, samt är förstående och har ett konsultativt och pedagogiskt förhållningssätt mot olika parter.
Det är dessutom viktigt att du talar och skriver engelska obehindrat

Anställning och placering


Du kommer sitta i trevliga lokaler mitt i Stockholm City tillsammans med ca 10 kollegor.
Start är omgående, eller med hänsyn till uppsägningstid

Detta är en fast rekrytering direkt hos bolaget där 6 månaders provanställning tillämpas.

 

Vilka är vi? 

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning & förändring. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Jönköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 350 medarbetare. Läs gärna mer på: meritmind.se 

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se, alt 0703-676703.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera