Business Controller för R&D till DeLaval International

Stockholm Heltid

Är du Business Controller eller projektcontroller och vill arbeta i denna stora internationella koncern med ett tydligt kundfokus? Har du erfaret av redovisning och har arbetat med projektuppföljning? DeLaval söker nu en Business Controller som ska stödja R&D-funktionen på DeLavals huvudkontor. Som en viktig affärspartner till R&D-teamet arbetar du nära R&D-organisationen i löpande kostnadsuppföljning och projektkostnadsuppföljning. Denna roll rapporterar till Vice President Supply Chain Controlling.

Arbetsuppgifter:

  • Vara en betrodd affärspartner till R&D-organisationen
  • Arbeta nära Product Development & Management Controller (PMD)
  • Stödja olika R&D-projekt ur ekonomisk synvinkel
  • Tolka och kommunicera finansiella data och slutsatser
  • Bidra med produktivitetsförbättringar, förenklingar och automatisering
  • Säkra distributionen och kvaliteten på rapporter tillsammans med resten av kontrollteamet
  • Stötta projekt ur ekonomisk synvinkel
  • Stå för professionell objektivitet och utmana konstruktivt när det behövs
  • Ta fram och analysera såväl investeringar som business case

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst 3 års yrkeserfarenhet erfarenhet inom redovisning/controlling och du har universitetsexamen inom ekonomi/redovisning eller motsvarande. Har du erfarenhet av projektuppföljning och/eller controlling inom R&D så är det en fördel. Du är en avancerad användare av Excel och kan hantera stora datamängder. Erfarenhet av SAP ERP & SAP Business Warehouse och andra BI-verktyg är meriterande. Då koncernspråket är engelska är det viktigt att du behärskar språket väl i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Du har ett kommersiellt tankesätt och en strategisk höjd. Din starka analytiska förmåga och positiva angreppssätt är ett uppskattat bidrag till organisationen. Med din goda kommunikativa förmåga kan du översätta finansiell information till handlingsbara data och bra beslutsmaterial. Du har en utvecklad förmåga att prioritera och du har ett öga för förbättringar.

DeLaval International AB erbjuder:
En möjlighet för dig att arbeta i ett motiverat team som sätter samarbete och laganda högt och som stimuleras av att arbeta i en global organisation där djurens välbefinnande och toppmodern teknik går hand i hand. I denna spännande roll med många kontaktytor får du möjlighet att bli en del i en professionell organisation med kunden i fokus.

Placeringsort: DeLavals huvudkontor i Tumba, Stockholm

Om DeLaval International AB:
DeLaval är världsledande inom mjölkningsutrustning och lösningar för mjölkproducenter. Med 4500 anställda globalt är vi verksamma på mer än 100 marknader och tillhandahåller världsomspännande lösningar utformade för att förbättra produktion, djurhälsa och den övergripande livskvaliteten för mjölkproducenter. DeLaval levererar även service och ett brett utbud av tillbehör och expanderar till nya segment samtidigt som vår vision om hållbar livsmedelsproduktion alltid rankas först. DeLaval är ett företag i Tetra Laval Group. Läs mer på www.delavalcorporate.com och www.delaval.com

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Ulrika Wallerman 070-166 08 60. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera