Business Controller Team Lead till Villeroy & Boch Gustavsberg, Stockholm

Gustavsberg, Stockholm Heltid

Bli en verksamhetsnära Business Controller och kom nära affären!
Villeroy & Boch Gustavsberg söker en idérik Business Controller som vill arbeta affärsfokuserat i en internationell organisation. Som Business Controller kommer du främst att agera som professionellt stöd till verksamhetens region- och landschefer i Norden och Baltikum samt till övriga sälj- och produktchefer. Förutom budget- och prognosarbete kommer du att lägga mycket energi på lönsamhetsuppföljning, målstyrning, marknadsanalyser och utvärdering av business case. I tjänsten är du personalansvarig för två medarbetare. Tjänsten är placerad i historiska, vackra lokaler i Gustavsberg, Stockholm.

Huvudsakliga arbetsuppgifter som Business Controller Team Lead:

 • Agera business partner till region-, lands-, sälj-, produkt- & marknadschefer
 • Uppföljning av marknadernas försäljning, operativa resultat och marginaler samt identifiering av avvikelser och uppföljning av identifierade åtgärder
 • Analys och uppföljning av affärs-, sälj- och aktivitetsplaner
 • Budget- och prognosarbete
 • Benchmarking av konkurrenter
 • Riskrapportering
 • Göra för- och efterkalkyler av marknads- eller säljrelaterade projekt
 • Leda eller delta i projekt
 • Backup vid rapportering av månadsbokslut
 • Initiera förbättringsförslag i relation till ovanstående
 • Personalansvarig för två medarbetare

Kvalifikationer och erfarenhet
Till rollen som Business Controller Team Lead söker vi dig som har en akademisk utbildning inom ekonomi. Vi ser gärna att du har ca 3-5 års relevant erfarenhet en roll som Business Controller, företrädesvis i en säljnära verksamhet. Troligen har du verkat i en internationell organisation med tydliga deadlines och krav från moderbolaget. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift samt är en avancerad användare av Excel.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett proaktivt arbetssätt, är självgående, analytisk och metodisk. Det är också viktigt att du kan argumentera för din sak, vilket kräver en trygghet i din kompetens och din roll som business partner, samt en god kommunikationsförmåga. För att trivas i rollen bör du ha en prestigelös och serviceinriktad personlighet, då organisationen ställer krav på verksamhetsnära support och snabb återkoppling.

Villeroy & Boch Gustavsberg erbjuder
En kommersiellt inriktad Business Controllertjänst i ett internationellt bolag med många nationella och internationella karriärvägar för rätt person. Du blir en del av ett bolag med starkt varumärke och en nästan 200-årig svensk industritradition.

Placeringsort: Gustavsberg, Stockholm

Om Villeroy & Boch Gustavsberg AB

Sedan 1825 har Gustavsberg varit en del av samhällsbygget och spelat en viktig roll för människors välmående och livskvalitet. Idag är vi en av Skandinaviens ledande leverantörer av badrumsprodukter. Ett badrum från Gustavsberg håller i generationer. Hög skandinavisk kvalitet, tidlös design och innovativa lösningar som sparar vatten, energi och pengar gör det enkelt att njuta livet i badrummet till fullo.

Villeroy & Boch Gustavsberg ägs av Villeroy & Boch Group med säte i Tyskland. Koncernen är en av Europas största producenter av badrumsinredningar och bordsporslin. Villeroy & Boch Gustavsberg är verksamt i Norra Europa och representerar även varumärket Vatette som är ledande inom installationsprodukter för kompletta tappvattensystem. Företaget har ca 400 medarbetare och omsätter över 1,1 miljarder SEK.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind; Martin Nyström, 070 166 08 11, eller Anette Wickholm, 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll. Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera