HKScan söker Business Controller till Linköping

Linköping Heltid

Som Business Controller på HKScan i Linköping ansvarar du tillsammans med en kollega för uppföljning, rapportering och prognos för Linköpings-siten.

I rollen som Business Controller driver och utvecklar du rapporteringen inom ditt ansvarsområde, analyserar ekonomiskt utfall och identifierar förbättringsområden. Arbetet innebär ett mycket nära samarbete med verksamhetsansvariga i Linköping och de aktuella produktionsområdena. Du kommer att vara en del av den lokala ledningen och deltar även i ledningsmöten för delfunktioner.

Operations Controlling Sweden består av ett team med sju Controllers lokaliserade på olika anläggningar i Sverige. Det finns också ett nära samarbete med redovisningsavdelningen. Du rapporterar till Chefscontroller som är placerad i Skara.

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Aktivt driva finansiell analys och support vid budget-, bokslut- och prognosarbete.
  • Implementera effektiva och rationella arbetssätt och systemstöd inom controllerfunktionen.
  • Produktkalkylering, investeringsberäkningar, diverse projekt som kan vara aktuella och att vara ett ekonomiskt bollplank till verksamheten.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har en akademisk examen, exempelvis civilekonom eller annan likvärdig utbildning. Erfarenhet från arbete med ekonomiska analyser, budgetering och verksamhetsuppföljning från produktionsföretag är till din fördel. En viktig egenskap är förmågan att förklara ekonomiska samband och en vilja att skapa förändring.

Du har goda kunskaper i Office-paketet samt gärna i M3.

Personliga egenskaper:
Du kommer arbeta verksamhetsnära och ha många kontaktytor inom organisationen. Som person har du ett tydligt affärstänk och kommer arbeta nära Site Manager och Produktionsledning för att bolla idéer samt vara rådgivande gällande affär, utveckling och förbättring. Du har integritet och en mycket stark egen drivkraft. Du har initiativförmåga och förmåga att kunna arbeta självständigt. Samt är du tydlig och har en god pedagogisk förmåga.

OM HKScan
På HKScan gör vi livet godare, idag och imorgon, och vårt strategiska mål är att växa som ett mångsidigt livsmedelsföretag. Med över 100 års erfarenhet tillverkar våra nästan 7000 medarbetare lokalt producerad mat och våra välsmakande och ansvarsfullt producerade produkter utgör en del av konsumenternas måltider, både till vardag och fest. För oss på HKScan innebär ansvar kontinuerlig utveckling och konkreta insatser inom hela värdekedjan. Som en del av vår klimatplan Zero Carbon har vi som mål att uppnå netto noll klimatavtryck, från gård till konsument, i slutet av 2040.

Våra hemmamarknader är Finland, Sverige, Danmark och Baltikum. Våra starka varumärken omfattar HK®, Kariniemen®, Via®, Scan®, Pärsons®, Rakvere®, Tallegg® and Rose™ och strategiska partnerskap som Kivikylän®, Tamminen® and Boltsi®. År 2021 uppgick nettoomsättningen för det börsnoterade HKScan till 1,8 miljarder euro.

Läs mer om HKScan här: https://www.hkscan.com/sv/jobba-hos-oss/

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar HK SCAN med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Andreas Oliw på 072-010 1807
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera