Business Controller till KP Energy med fokus på Supply Chain

Västerås Heltid

Har du erfarenhet av controlling och förstår ekonomiska flöden inom lager, logistik och inköp? KP Energy är Sveriges ledande distributör inom solenergi, ladd infrastruktur och energilagring och här får du som ekonom bli en del av att forma framtiden tillsammans med ett glatt och härligt team.

Nu letar vi efter en Supply Chain Controller, helt enkelt en Business Controller som stöttar inköp, logistik och lager. I denna spännande roll får du vara med på tillväxtresan och KP Energys omställning mot hållbar energi utifrån värderingarna: enkelhet, passion och tillsammans.

blogg-v12-2023-Nya-EU-krav-på-hållbarhetsrapportering-så-påverkas-ekonomifunktionen

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden:

På KP Energy får du 7 kollegor på ekonomiavdelningen. Syftet med rollen är att vara ett analytiskt och affärsnära stöd för funktionerna du ansvarar för. Du arbetar med budget och prognoser men gör även analyser kopplat till bokslutsprocessen och är ett stöd till CFO och redovisningschefen. Din uppgift som Controller är dessutom att bidra till organisationen genom att underlätta och utveckla befintliga rutiner. Det gör du genom att:

  • Stötta inköp, logistik och lagerteamen för att effektivisera ekonomiska processer i värdekedjan
  • Ta fram, analysera och följa upp nyckeltal inom inköp, logistik och lagerverksamheten
  • Analysera och effektivisera arbetskapital och kapitalbindning
  • Följa upp kostnader och transaktioner knutet till Supply Chain
  • Stöd i budget och prognos av kostnader och investeringar knutet till Supply Chain
  • Ta fram förslag och driva utvecklingsprojekt inom ramen för varuflödet från inköpsorder till utleverans
Kvalifikationer och erfarenhet:

För att lyckas i rollen tror vi att du har erfarenhet av arbete som controller och gärna med erfarenhet av att stötta just Supply Chain. Det finns olika branscher som skulle kunna vara en möjlig bakgrund men du började förmodligen din karriär med en examen som du har byggt på med erfarenhet av typiska controller-uppgifter. Du har avancerade kunskaper inom Officepaketet och då framför allt Excel och du har därtill stor vana att plocka ut och analysera data.  Dessutom är du trygg i både det engelska och svenska språket.

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som vill och är öppen för att lära dig mer! KP Energy präglas av en företagskultur där tempo är motorn och det finns således ett framåtriktat fokus på en hållbar framtid. Därmed är det viktigt att du har en positiv inställning till förändringar. Som controller förstår du att det är viktigt att hjälpa dina kollegor och vara ”service minded” för att kunna tillföra värde i organisationen och därför värnar om att ha goda, produktiva och trevliga relationer på arbetsplatsen. Som person är du social, uppgiftsorienterad och har förmåga att vara noggrann och analytisk i ditt arbete.

Placeringsort: 
Vad erbjuder företaget dig?

På KP Energy blir du en del av en tillväxtbransch där du får arbeta agilt och vara med och påverka. Du blir en del av ett team med engagerade kollegor som brinner för den hållbara utvecklingen lika mycket som du gör. Du kommer få möjlighet att utveckla dig själv inom rollen och vara med och forma företagets framtid och varumärke.

KP Energy är en modern arbetsgivare som sätter medarbetare i fokus vilket präglar både ledarskapet och förmåner för medarbetare. Företaget har kollektivavtal och har dessutom ett konkurrenskraftigt förmånspaket med trygga avtal för bland annat tjänstepension, ersättning vid föräldraledighet, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag mm.

Om företaget:                                                          

KP Energy är Sveriges ledande distributör inom solenergi, ladd infrastruktur och energilagring och en del av OKQ8-koncernen. Vi levererar produkter och system till hundratals återförsäljare i Norden. Vi tillhandahåller därtill ett omfattande utbud av signifikanta tjänster såsom digitala verktyg, projekteringsassistans, utbildningar, installation-as-a-service och teknisk support. Genom KP Energy uttalade fokus på logistik-, transport- och lagerprocesser tillses snabba leveranser med god leveransprecision av både enskilda produkter såväl som av kompletta system.

Vi har en tydlig vision att forma morgondagens samhälle genom att leverera hållbar energi idag – För dig, för vår planet och för nästa generation. KP Energys uppdrag är att hjälpa energibranschen att accelerera omställningen genom att leverera avancerade produkter och tjänster på ett enkelt och pålitligt sätt. Vi möjliggör detta genom vår tydliga kundcentrering, våra agila arbetssätt och att varje dag verka efter våra värderingar; Passion – Vi har passion för vad vi gör och för att det har betydelse på riktigt, Enkelhet – Vi strävar efter att förenkla i allt vi gör, Tillsammans – Vi testar nytt och lär oss tillsammans. Därför blir vi snabbare, modigare och skapar större värde.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar KP  med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Saga Bergman, saga.bergman@meritmind.se, 073-594 46 34

Håkan Holmberg, hakan.holmberg@meritmind.se, 073-394 55 52

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

 

Välkommen med din ansökan!

 

 

Tjänsten är tillsatt.