Business Controller till Transdev, Göteborg

Göteborg Heltid

Den här rollen som Business Controller är för dig som motiveras av att arbeta verksamhetsnära i en utåtriktad roll. Hos oss erbjuds du att arbeta för ett marknadsledande bolag som har en samhällsviktig funktion.

Som Business Controller hos oss utgör du en viktig roll mellan verksamheten och ekonomi och fungerar som affärsstöd genom att arbeta med både ekonomi- och verksamhetsstyrning. Du ansvarar för uppföljning av ett flertal trafikavtal inom ett av våra tre affärsområden och agerar som Business Partner till de kontrakts- och resultatansvariga affärscheferna. I din roll medverkar du i budget- och prognosarbete, månadsbokslut samt uppföljning och analys av affärsområdets kontrakt. Därtill kommer du att bidra till utveckling och förbättringar för att öka effektivitet och lönsamhet.

Du ingår i ett controllerteam med 15 personer, rapporterar till affärsområdets Senior Business Controller och har en aktiv roll i affärens ledningsgrupp. De fem olika avtalen med Västtrafik som du arbetar med omsätter över 1 miljard årligen. Trafiken utgår från fyra depåer i Göteborg med drygt 350 fossilfria bussar varav ca 160 st är elbussar. Depåerna är placerade i Mölndal, Grimbo, Kvillebäcken och i Partille som också är vårt regionala kontor där du utgår ifrån.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Stötta chefer i ekonomiska frågor och operativa affärsbeslut
  • Analys och uppföljning av affärernas resultat, lönsamhet och operativa nyckeltal
  • Driva och medverka i budget- och prognosarbete
  • Medverka i månadsbokslutet i samarbete med redovisningsavdelning och affärschefer
  • Ta fram beslutsunderlag för diverse Business Case

Kvalifikationer

Vi söker dig som är en engagerad och drivande Business Controller som trivs i en affärsnära roll och som bidrar till verksamhetens utveckling. Du har ett antal års erfarenhet från en likande roll samt har en god grund i redovisning. Vi ser gärna att du kommer från en personalintensiv bransch med stora flöden såsom tex transport, logistik, tillverkning, bemanning eller omsorg.

Du är civilekonom eller har motsvarande förvärvad kunskap som vi bedömer likvärdig. Du är en van användare av affärssystem, hanterar Excel och BI-verktyg obehindrat samt uttrycker dig väl både på svenska och engelska i tal och skrift.

För att lyckas i rollen som Business controller hos oss har du en stark analytisk förmåga, är nyfiken och intresserad av affären och har ett innovativt sätt att ta dig an utmaningar. Du trivs med många kontaktytor, är kommunikativ, prestigelös och kan presentera data tydligt och pedagogiskt. Vidare har du ett strukturerat arbetssätt och motiveras av att arbeta proaktivt i en arbetsmiljö med ett högt tempo.

Om Transdev

Transdev Sverige med drygt 6 500 medarbetare ingår i koncernen Transdev Group, som driver persontrafik och skapar integrerade transportlösningar i 19 länder. Varje dag möjliggör våra 80 000 medarbetare mer än 11 miljoner effektiva, smidiga och miljövänliga resor världen över. Som medarbetare på Transdev får du arbeta i en spännande bransch som ständigt utvecklas och förändras och som dessutom fyller en viktig samhällsfunktion. Transdev är ett företag med en uttalad ambition att vara ett persontransportföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar för att öka kollektivtrafiken. Våra värderingar ”handling, ansvar, nytänkande och samspel”, styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet.

Vårt trivsamma kontor ligger ca tio minuters promenad från Partille station där kollektivtrafik och tåg passerar.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Transdev med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso på Meritmind på telefonnummer 0765-112 910.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

· Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera