Erfaren ekonomiassistent inom kundreskontra och kredit omgående

Stockholm Heltid

Nu söker Brightby för vår kunds räkning en kunnig och erfaren ekonomiassistent med bred erfarenhet av kundreskontra och kredithantering.
Bolaget är ett stort, globalt transportbolag, beläget i norra Stockholm, Solna
Tjänsten är på heltid, men start omgående och kan efter ca 6 månader övergå till en fast anställning direkt hos kund.

I rollen jobbar du i ett stort team bestående av flera ekonomer med olika ansvarsområden så som redovisning, rapportering, kund- och leverantörsreskontra, treasury, kredithantering etc. och i denna roll hanterar du kreditansökningar, kundregister, fakturering, inkasso, månadsstängning och övriga uppgifter inom kundreskontran.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
– Indrivning av förfallna skulder
– Rapportering
– Legala ärenden
– Utreda oplacerade betalningar
– Hantera inkassoärenden
– Räntefakturering
– Påminnelser
– Kreditansökningar
– Kreditbevakning
– Månadsstängning, kvartals och årsbokslut
– Kontakt med externa och interna revisorer

Kvalifikationskrav:

– Högskoleutbildning med ekonomisk inriktning
– Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom flera av ovan nämnda arbetsuppgifter
– Goda kunskaper i Excel
– Erfarenhet från ekonomisystemet Oracle är meriterande
– Kundorienterad/Serviceinriktad
– Flexibel, nyfiken & ambitiös
– Stresstålig
– Teamplayer
– Lösningsorienterad
– Mycket god kommunikationsförmåga i svenska och engelska i både muntlig och skriftlig form.

 

Skicka in din ansökan så snart du kan! Tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden löper ut

Brightby Bemanning är Meritminds erbjudande av högkvalitativa bemanningstjänster inom ekonomi, bank, finans och försäkring. Meritmind är specialister på kvalificerade ekonomitjänster och datadriven styrning. Vi är ledande inom vår nisch och har förmodligen branschens största nätverk av ekonomer. Varje år söker ca 18 000 kandidater jobb via oss. Vi är i dagsläget 370 anställda, omsätter en halv miljard och är verksamma i Sverige. Vår värderingsstyrda organisation kombinerar det kommersiella med omtanke. Läs mer på meritmind.se.

Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.
Som konsult på Brightby Bemanning har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify

 

För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Brightby Bemanning arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV
  • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument, lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
  • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.