Financial Controller till Tomra Systems AB, Stockholm

Stockholm Heltid

Nu söker vi på Tomra Systems AB en driven och prestigelös Financial Controller till vår svenska verksamhet. Detta är en ny roll där du kommer att delvis avlasta finanschefen men också ta ett stort ansvar för ekonomiuppföljning och rapportering för verksamheten i Sverige.

Som Financial Controller kommer du att ha ett helhetsperspektiv kring den svenska organisationen och arbeta med månads- och årsbokslut samt prognos och budgetansvar. Förutom att stödja kommer man även att vara kravställare mot organisationen i frågor som tangerar till ekonomiområdet för att säkerställa en korrekt och effektiv ekonomisk uppföljning av verksamheten.

Din attityd och inställning är det viktigaste för oss! Du drivs precis som vi av en passion för att göra verklig skillnad för miljön, och precis som vi kavlar du gärna upp ärmarna och gör det som behöver göras.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Rapportering av månads- kvartals och årsbokslut till huvudkontoret i Norge
  • Delaktig i framtagande och budget och prognos
  • Analysarbete – löpande och ad hoc
  • Agera support till säljare och serviceorganisation
  • Jobba löpande med att förbättra och utveckla ERP systemet IFS
  • Generellt se hur arbetet kan fortlöpande effektiviseras, dels inom ekonomiområdet men även bidra till företagsövergripande förbättringar

Bakgrund och erfarenhet:
För att vara framgångsrik i denna roll bör du ha ekonomisk universitetsutbildning eller motsvarande samt minst 3 – 5 års arbetslivserfarenhet. Förmodligen har du ett par års erfarenhet av arbeten på en ekonomiavdelning som redovisningsekonom eller redovisningsansvarig alternativt ett par års erfarenhet inom revision eller så är du redan financial controller. I tillägg till detta har du med fördel även god systemkännedom och känner dig trygg med att arbeta i Excel och övriga Microsoft Office system. Svenska och engelska talar och skriver du utan problem.

Personliga egenskaper:
Vi söker dig som är van att arbeta självständigt och har förmågan att ta egna initiativ. Du bör också vara ansvarstagande och pådrivande för att säkerställa att förändring sker samt att deadlines möts. Vi söker någon som på ett konstruktivt sätt kan bidra till att utveckla verksamheten.


Placeringsort: Stockholm, Järfälla

Vad erbjuder Tomra Systems dig?
Vi är stolta över vår vänliga, livfulla arbetsplats och möjligheterna till personlig utveckling – och vi söker nu en driven och kreativ Financial Controller som vill arbeta med ekonomiuppföljning. Här erbjuds du en spännande roll med många samarbetsytor i verksamheten både inom den svenska verksamheten men även internationellt. Vi på TOMRA tror inte att kulturen är något som sitter i väggarna utan tror att kulturen finns i hur man agerar varje dag, vi strävar därför alltid efter att agera i enlighet med våra värderingar: Passion, Innovation och Ansvar.

Om Tomra Systems
TOMRA Group är en norsk koncern som är noterad på Oslo-börsen. Företaget grundades 1972 och började med design, tillverkning och försäljning av returautomater. Idag skapar företaget sensor-baserade lösningar för optimal resursproduktivitet inom flera olika områden. Organisationen är indelad i tre affärsområden: Collection, Recycling och Food.Tomra Systems AB (Sverige) grundades 1990 och har ca 55 anställda inom områdena marknadsföring/försäljning och service av returautomater. Tomras servicenätverk är indelat i regioner och täcker hela Sveriges yta.
Globalt har TOMRA över 5 000 anställda och drygt 80 000 installerade returautomater i mer än 30 länder. Sverigeorganisationen tillhör regionen Northern Europe med länderna Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland, Lettland & Litauen. TOMRA upprätthåller ett starkt engagemang genom hela organisationen för att säkerställa att företagets aktiviteter är positiva bidrag till samhället och miljön. Läs mer på
www.tomra.com


Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Tomra Systems AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Marie Edström Barter på 070-509 94 14 eller Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera