Hållbarhetscontroller till Pandox i Stockholm

Stockholm Heltid

Vill du arbeta som Hållbarhetscontroller på Europas ledande hotellfastighetsbolag? Har du erfarenhet som Business Controller och/eller av hållbarhetsredovisning eller av revision inom hållbarhetsområdet, då kan du vara den vi söker!

I rollen kommer du att ansvara för rapportering och säkerställa att Pandox lever upp till tillämplig lag och praxis avseende hållbarhetsrapportering samt utvecklar denna. Du kommer även ta fram beslutsunderlag för olika investeringsalternativ inom hållbarhet. Här får du chansen att ta ett ägarskap inom området, se över och sätta rapporteringsstrukturen och bygga ihop denna med den finansiella rapporteringen. Mycket data finns redan på plats men här kommer du hjälpa till med att få in den på ett korrekt och effektivt sätt samt utveckla möjligheter för att få in nya relevanta data när det behövs. I denna roll kommer du ha mycket internationella kontakter vilket innebär att du behöver känna dig bekväm med att kommunicera såväl på svenska som engelska. Du kommer rapportera till bolagets ekonomichef men huvudsakligen arbetar du med Senior Vice President – Director of Sustainable Business.

Arbetsuppgifter som Hållbarhetscontroller:

  • Ansvarig för Pandox hållbarhetssystem (Position Green) där hållbarhetsdata rapporteras in och säkerställa att datan är uppdaterad och hotellen rapporterar rätt. Du kommer att följa upp den operativa datan samt validera den månatligen.
  • Leverera beslutsunderlag för investeringsbeslut för olika hållbarhetsprojekt vad gäller exemplevis Capex, ROI, IRR, DCF beräkningar.
  • Säkerställa efterlevnad, rapportering, samt utveckling och internutbildning kring: CSDDD, CSRD, Taxonomin
  • Driva och implementera nödvändiga processer för effektiv hållbarhetsrapportering. Arbeta i nära samarbete med ekonomiavdelningen.
  • Vara självständig projektledare för hållbarhetsrapporten. Innebär textproduktion, hållbarhetsnoter samt korrektur. Vidare ansvarig för att få fram underlag i god tid från kollegor och konsulter. Ytterligare fokus på kontinuerlig förbättring och utveckling av rapporten.

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har en akademisk examen eller motsvarande, är troligtvis civilekonom eller civilingenjör och arbetat omkring 3 år inom revision alternativt i en controllerfunktion. Du är van att arbeta självständigt med rapportering och analysera data på hög nivå. För att bli framgångsrik i rollen behövs kunskap och förståelse för det finansiella, förmåga att kvalitetssäkra längs vägen och se till att processerna som sätts upp efterlevs.
Det är extra meriterande om du har erfarenhet av hållbarhetsrapportering, är intresserad av fastighetsekonomi samt har kunskaper i investeringskalkylering. Att kunna räkna på utsläppsberäkningar (Scope 1–3) är också meriterande.

Personliga egenskaper:
Som person är du analytisk, noggrann, självgående och strukturerad och tar ansvar för dina arbetsuppgifter och arbetar metodiskt. Du är lösningsorienterad och bra på att etablera förtroende och skapa relationer. Du gillar också att kommunicera och utbilda kring komplexa begrepp och lösningar på ett lättbegripligt sätt. Vidare har du hög arbetskapacitet och vill lägga ner tid och energi på att nå dina mål. Pandox har höga mål och därför söker vi dig som gillar att arbeta i en miljö med högt affärstempo.


Pandox hotellfastighet NH Salzburg, Österrike

Placeringsort: Vasagatan 11 i centrala Stockholm

Om företaget:
Pandox är Europas ledande hotellfastighetsbolag med hyresgäster såsom Scandic, Strawberry, Hilton och Radisson. Pandox har en fastighetsportfölj värderad till 70+ miljarder i Norden och Europa. Pandox utvecklar löpande sitt bestånd och skapar ytterligare värden genom aktiv förvaltning av hyresavtalsportföljen och fastighetsutveckling av sina befintliga fastigheter.
Pandox grundades 1995 och är sedan juni 2015 noterat på Nasdaq Stockholm. Kännetecknande för Pandox är bolagets entreprenörsanda och drivkraft att utvecklas.
Läs mer om bolaget på www.pandox.se

På Pandox gillar vi träning och att röra på oss. Friskvård är en självklarhet och utöver friskvårdsbeloppet på 7 000 kr per år har vi också gemensam fredagsträning på SATS där alla kan delta. Företagshälsovård har vi via anslutning till Skandia Lifeline där du också har en sjukvårdsförsäkring, Vi har också förebyggande vård i form av både en kiropraktor och en massör som är på kontoret veckovis. Vi använder Söderberg & Partner som försäkringsrådgivare för både pension- och andra försäkringar och vi har Edenred lunchförmån (tidigare Rikskuponger) för den som vill välja det. Framför allt får du trevliga kollegor på ett centralt kontor i Stockholm och viktiga arbetsuppgifter med stora möjligheter att forma rollen som Hållbarhetscontroller.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Charlotte Ekenstam073-637 01 89 eller Ulrika Wallerman 070-166 08 60. Vänligen observera att urval, svar på frågor och intervjuer kommer göras löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst