Hållbarhetscontroller till Svensk Direktreklam (SDR) i Uppsala

Uppsala Heltid

Svensk Direktreklam har ambitiösa miljö och hållbarhetsmål och har bedrivit ett gediget miljöarbete sedan år 2000 och är ISO 14001 certifierade. Nu söker vi för SDR’s räkning en operativ hållbarhetscontroller för den fortsatta utvecklingen av en nyckelfunktion med miljö och hållbarhet i fokus. Som hållbarhetscontroller kommer du att ha en viktig roll i att strukturera och sätta upp denna funktion på SDR. Rollen kommer att innebära ett tätt samarbete med miljöchefen och den operativa verksamheten för att börja strukturera, analysera och mäta den data som behövs. Rollen är baserad på SDR’s kontor i Uppsala och du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som hållbarhetscontroller:

  • Rapportering av koncernens olika hållbarhetsdata
  • Koordinering av underlag till koncernens hållbarhetsredovisning i års- och hållbarhetsrapportering
  • Driva utveckling, systematik och effektivitet inom rapportering och uppföljning av hållbarhetsdata
  • Ansvar för struktur, datainsamling, rapportering och uppföljning av hållbarhetsdata internt och externt
  • Säkerställa intern kontroll över hållbarhetsdata
  • Omvärldsbevakning/samordning av lagstiftning, regelverk och nyheter kring rapporteringsstandards
  • Utveckla och följa upp efterlevnad av regelverk och ramverk, t ex EU-taxonomin, CSRD samt ESRS
  • Medverkan vid årliga revisioner av t ex hållbarhetsredovisning

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har troligtvis arbetat i en liknade roll som hållbarhetscontroller, konsult eller på revisionsbyrå eller har annan relevant erfarenhet. Du har kännedom om begreppen GRI, samt har goda kunskaper om de regelverk som styr hållbarhetsområdet. Du har god grundförståelse eller tidigare erfarenhet av finansiell rapportering. Du har relevant utbildning, hög IT-mognad och väldigt god systemvana.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person ser vi att du är noggrann, ansvarsfull och har en vilja att lära dig nya saker. Du har ett stort eget driv, trivs bra med att ta egna initiativ och bidrar med en god stämning i arbetsgruppen. Då arbetet framför allt innebär interna kontakter är det även viktigt att du är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. Det kommer att finnas stora möjligheter att utvecklas i rollen hand i hand med att CSRD redovisningens metoder, modeller och krav förändras över tid.

Om företaget:
Svensk Direktreklam är Sveriges största privata direktreklamföretag och sysselsätter närmare 400 anställda på 36 franchiseföretag. 7000 deltidsanställda utdelare gör företaget till en av Sveriges största ungdomsarbetsgivare. Företaget har 45 års erfarenhet av direktreklam och distribuerar årligen över en miljard trycksaker till Sveriges konsumenter. Företaget arbetar i hela värdekedjan kring direktreklam: från kampanjmål, målgruppsurval, idé, utformning, tryck och distribution av reklamtrycksaker till uppföljning och mätning av reklamens effekter.

Vad erbjuder företaget dig?
Svensk Direktreklam är en framgångsrik och växande koncern med fräscha lokaler strax utanför Uppsala med möjlighet till kostnadsfri parkering i anslutning. Här erbjuds du marknadsmässiga anställningsvillkor med bland annat flextid, kollektivavtal, friskvårdsbidrag och reducerat pris på massage.
Arbetet sker huvudsakligen med placering på plats med möjlighet till hybridarbete så småningom efter överenskommelse med närmsta chef.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind; Anette Wickholm på 070- 712 9808 eller Ulrika Wallerman på 070-166 08 60.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst