Head of Financial Control till B3 Consulting Group, Stockholm

Stockholm Heltid

Hos B3 möter du över 800 erfarna medarbetare som arbetar inom en rad olika yrkesroller, från fullstackutvecklare och arkitekter till upphandlingsjurister och förändringsledare. Vi värdesätter olika bakgrunder och erfarenheter för att skapa så slagkraftiga team som möjligt.

I rollen som head of financial control på B3 finns alla möjligheter för dig som vill vara exponerad för den högsta ledningen i ett expansivt konsultföretag inom IT och management. Din ledarförmåga kommer att behövas för att koordinera team och leda medarbetare både på distans och på plats på kontoret. Här får du nyttja dina kunskaper och erfarenheter i en bred roll som omfattar finansiella och skattemässiga frågor på många olika sätt. Du kommer få stora möjligheter att vara med och påverka och samarbeta med många kollegor på olika nivåer i bolaget. Du rapporterar till CFO.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Head of Financial Control:

  • Personalansvar och arbetsledaransvar för 3 personer
  • Övergripande ansvar för koncernens redovisning, finansiella rapporter och processer
  • Delaktig i bokslutsarbete och extern rapportering (delårsrapporter och årsredovisning). I arbetsuppgifterna ingår även att vara delaktig i årsredovisningens förvaltningsberättelse samt framvagn i kvartalsrapporterna
  • Kvartalsrapporteringen och årsredovisning enligt IFRS
  • Utveckla och förbättra redovisningsprocesser och rutiner inom koncernen
  • Utgöra koncernens expert på koncernredovisning och legal redovisning samt stödja dotterbolagen i denna typ av frågor
  • Arbete med revisionsutskott
  • Likviditetsprognoser för koncernen samt ESEF- taggning och hållbarhetsrapportering

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har akademisk examen inom ekonomi och flerårig erfarenhet från koncernredovisning, gärna inom tjänstesektor och från projektuppföljning. Du har goda kunskaper i IFRS och erfarenhet från rapportering av intresseföretag i noterad miljö. Det är också viktigt med vana att hantera stora datamängder samt god systemteknisk förståelse. Det är meriterande med erfarenhet från revision.

Personliga egenskaper:
Vi söker en kandidat med ett starkt och proaktivt ledarskap med erfarenhet av att bygga välmående och högpresterande team. Det är viktigt att vara en lagspelare som kan hantera medarbetare, både juniora och seniora med olika kulturell bakgrund i en snabbväxande, föränderlig miljö. Du är öppen och kommunikativ då du i rollen kommer att få en viktig roll som bollplank till CFO och VD samt kommer att delta i utvecklingen av koncernredovisningsfunktionen på B3 Consulting Group.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder företaget dig?
B3 Consulting Group är ett är ett expansivt konsultföretag inom IT och Management som funnits sedan 2003. Här finns en stor tilltro till en öppen och inkluderande företagskultur där alla har ett lika värde och allas olikheter berikar. Olikheter, energi och erfarenhet är tre av nyckelorden i varumärkesplattformen och en självklar del av hur B3 arbetar. Det är viktigt med balans i livet och här finns en insikt om att medarbetare som mår bra, presterar bättre.

Om företaget:
B3 Consulting Group är ett expansivt konsultbolag med cirka 800 medarbetare. Med djup teknisk expertis och passion för innovation hjälper vi Sveriges främsta företag och organisationer att skapa morgondagens möjligheter genom digital transformation och verksamhetsutveckling. Hos B3 möter du konsulter med spetskompetens, driv och förmåga att leda större förändringsprojekt. Den starka företagskulturen präglas av kundfokus, entreprenörskap, lärande och konsulternas ständiga utveckling. B3 finns på nio orter i Sverige samt i Polen, med huvudkontor i Stockholm. Bolaget grundades 2003 och är sedan 2016 noterat på Nasdaq Stockholm på Small Cap-listan (B3). Idag är vi ca 800 medarbetare och omsättningen 2023 uppgick till 1 141 MSEK, med ett rörelseresultat (EBIT) om 86 MSEK.

Mer information finns på www.b3.se

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Anette Wickholm på telefonnummer: 070-712 9808 eller mejl: anette.wickholm@meritmind.se.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

 

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst