Financial Controller till KeyPlants, Stockholm

Stockholm Heltid

Innovativa KeyPlants söker nu en systemintresserad Financial Controller som vill ansluta på en spännande utvecklingsresa. KeyPlants är ett internationellt projektlednings- och processdesignföretag i stark expansion. Företaget erbjuder hög kompetens inom projektlednings- och processdesigntjänster till Life Science-industrin och högkvalitativa projektleveranser i högt tempo, i form av modulära anläggningar inom Life Science och högteknologisk industri. Verksamheten består av flera olika tjänsteområden och kunderna är många av de stora globala läkemedelsbolagen.

I samband med expansion och utveckling finns behov av att stärka finansteamet och nu skapas en helt ny tjänst som Financial Controller. I rollen som Financial Controller kommer du att tillhöra finansavdelningen som består av 4 medarbetare i en platt organisation med härlig teamkänsla. Vi söker dig med erfarenhet från redovisning i en föränderlig, internationell miljö, gärna med inslag av systemuppgifter. Här får du utrymme att arbeta självständigt i en bred roll och möjlighet att utvecklas och växa tillsammans med bolaget. Som Financial Controller kommer du att vara en nyckelspelare i teamet och du rapporterar till vår Head of Financial Control. Vi sitter centralt i Stockholm i ljusa, trevliga lokaler.

Dina huvudsakliga ansvarsområden som Financial Controller

  • Upprättande av månads- och årsbokslut för samtliga bolag och koncern
  • Stöd vid månadsrapportering till koncernen
  • Säkra redovisning enligt bolags- och legala krav genom extern redovisningspartner
  • Process- och systemunderhåll samt ansvar för underhåll och utveckling av ERP system
  • Uppföljning av verksamhetens finansiella utveckling i samarbete med Business Controller
  • Delta i budget och prognosarbete i samarbete med Business Controller
  • Cashflow uppföljning och prognostisering
  • Arbeta löpande tillsammans med CFO med att upprätta och förbättra rutiner och processer för den ekonomiska och administrativa funktionen på företaget

 

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som är civilekonom eller motsvarande och som har några års erfarenhet som Financial Controller med god förståelse för redovisning och rapportering. Internationell erfarenhet är meriterande, gärna inom projekt och önskvärt från bygg-, process- eller läkemedelsindustri. Ett stort intresse för system är önskvärt och öppnar upp goda chanser att få en framträdande roll i arbetet med implementering av nytt ERP-system och utveckling av tillhörande finansprocesser. Engelska, flytande i tal och skrift är ett krav, svenska är meriterande.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen som Financial Controller hos oss är du kommunikativ, noggrann och ansvarstagande. Du gillar att arbeta brett, mot olika intressenter och har förmågan att skapa och bibehålla goda relationer. Vi är ett ”entreprenörsbolag” – vi är pionjärer och vi hittar lösningar och förbättringar tillsammans, det ligger i vårt DNA. Beroende på din bakgrund, dina önskemål och tidigare erfarenheter kan tjänsten komma att anpassas just för dig.

Om arbetsplatsen
KeyPlants är en platt och dynamisk organisation där du har stor möjlighet att påverka och utveckla företaget. Vi har en kultur som är inriktad på lagarbete där vi alltid hittar lösningar och alltid vill bli bättre. Du kommer att möta spännande kunder och projekt och få möjlighet att arbeta på en global arena med stor mångfald.

Vi sitter i ljusa, trevliga lokaler centralt i Stockholm, vilket medför mycket goda kommunikationer även för dig som pendlar, tex från Eskilstuna, Västerås eller andra närliggande orter.

About KeyPlants
KeyPlants is a well-established and expanding company providing front-end design, Project Management and process design consulting, as well as turnkey modular solutions for the Life Sciences and Advanced Technology industries.

Companies partnering with KeyPlants take advantage of some of the most experienced professionals in the industry when it comes to GMP-compliant pharmaceutical/biotech process design and off-site construction, i.e. modular solutions.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm på telefonnummer 070-712 9808 eller mail anette.wickholm@meritmind.se, Jessica Blomgren på telefonnummer 073-942 5891 eller mail jessica.blomgren@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

 

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.