Junior redovisningsekonom

Stockholm Heltid

Vår kund fortsätter att expandera i rasande takt med visionen att bli känt även utanför den svenska gränsen. Som Sveriges snabbast växande restaurangkedja kan vår kund erbjuda en fartfylld arbetsplats med goda möjligheter till att utvecklas i din roll som ekonom!

Har du erfarenhet av redovisning och är bekväm med alla dess delar, gillar siffror och administration? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Välkommen att söka!

I rollen som redovisningsekonom kommer du att självständigt ansvara för ca 25 av bolagets uppemot 100 restauranger som tre andra ekonomer jobbar med. Ni har ett tätt samarbete där ni kan bolla problemställningar men du ansvarar själv för den löpande redovisningen och dess bokslut av ”dina” bolag. Du rapporterar till Koncernredovisningschefen och sitter i fina lokaler mitt på Östermalm i Stockholm med möjligheten till att arbeta från hemmakontoret 2 dagar per vecka.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Kund- och leverantörsreskontra med avstämning bank löpande
  • Löpande redovisning och periodiseringar
  • Skatt, moms, deklarationer
  • Inläsning och bokföring av lönefiler
  • Månadsbokslut
  • Utveckla och implementera rutiner och processer inom redovisning

Din profil

Vi söker dig som har erfarenhet från redovisning och är bekväm med alla dess delar och som har varit behjälplig eller självständigt arbetat med månadsbokslut av mindre bolag.
Som person är du professionell och trygg att bidra med din kompetens och erfarenhet, samtidigt som du vågar utmana dig själv för att utvecklas. Du har förmågan att snabbt sätta dig in i nya organisatoriska strukturer, roller och arbetsuppgifter och du drivs av att arbeta självständigt. Du arbetar proaktivt och lösningsfokuserat och planerar och organiserar ditt arbete väl. Som person är du positiv, värdesätter ett gott samarbete och ett glatt arbetsklimat högt samt har ett prestigelöst sätt.
Ett plus är om du arbetat i Fortnox och Medius. Excel är du bekväm med samt självfallet både svenska och engelska i tal och skrift.

Anställning

Detta är ett konsultuppdrag med start i april  2024 och sträcker sig till januari 2025. För rätt person finns det chans till tillsvidareanställning som ekonomikonsult hos oss på Meritmind efter 6 månaders provanställning, förutsatt att du vill arbeta som detta.

Hör av dig för mer information om rollen som konsult hos oss.

Som konsult på Meritmind har du en trygg anställning som omfattas av kollektivavtal. Självklart har vi också förmåner som försäkringar, friskvårdsbidrag, företagshälsovård och tillgång till förmånsportalen Benify
Vi erbjuder ett stort utbud av utbildningar och seminarium samt föreläsningar och konsultträffar. Utöver detta har du som konsult tillgång till ett digitalt utbildningsverktyg för att effektivisera din vardag och få kompetensutveckling på ett enkelt och snabbt sätt. Allt för att du ska få möjlighet att kompetensutvecklas och trivas i din roll som konsult.

Vilka är vi? 

Meritmind är konsultföretaget för kvalificerade tjänster inom ekonomiområdet. Vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering & ledarskap samt rådgivning & förändring. Från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Linköping och Jönköping hjälper vi kunder i hela Sverige och internationellt. Företaget grundades år 2000 och har idag 350 medarbetare. Läs mer på: meritmind.se 

Ansökan
För mer information är du välkommen att kontakta Carolina Löfgren på carolina.lofgren@meritmind.se, alt 0703-676703.
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil-status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
  • Se till att namn och kontaktuppgifter står med på ditt CV

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.