Redovisningschef till Nevotex, Nässjö

Nässjö Heltid

Är du erfaren inom redovisning och motiveras av att leda ett redovisningsteam? Hos oss erbjuds du en utåtriktad roll som redovisningschef i en internationell koncern.

Som redovisningschef har du det operativa ansvaret för redovisning och bokslut för Nevotex AB och Nevotex Group. Det är en roll med många kontaktytor inom bolaget samt att du har ett mycket nära samarbete med CFO. Du har en arbetsledande funktion för två medarbetare som du coachar i det dagliga arbetet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Månads- och årsbokslut
  • Utveckling av processer och rutiner
  • Årsredovisning och deklarationer
  • Koncernredovisning och konsolidering
  • Budget, prognos och analys
  • Kontakt med bank, myndigheter och revisorer
  • Systemägare för Business Central

Kvalifikationer

Vi söker dig som har mångårig erfarenhet av redovisning, gärna från ett internationellt bolag. Du är väl insatt i gällande redovisningsregler enligt K3 och har en god förståelse för en koncerns processer och ekonomiflöden. Du är en trygg ledare som har förmågan att leda ett team och driva mot uppsatta mål. För att lyckas i rollen är du en engagerad person som gärna delar med dig av dina kunskaper och erfarenheter samt arbetar proaktivt.

Du har en akademisk utbildning inom ekonomi eller har motsvarande erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Eftersom vi är en internationell koncern är det av stor vikt att du känner dig trygg med både det svenska och engelska språket. Du är en van användare av Excel och kan med hjälp av affärssystem utveckla och optimera ekonomiprocessen.

Vi erbjuder

Nevotex är ett familjeägt och färgstarkt företag, som är stolta över sin fina historik, utan att fastna där. Vi drivs av att ständigt utvecklas för att fortsätta vara marknadsledande. Här möts du av trevliga kollegor och ägare som bryr sig om sina medarbetare. Vi satsar stort på vårt hållbarhetsarbete och är en av de aktörerna som ligger i framkant i vår bransch. Som medarbetare hos oss har du både stort ansvar och befogenheter.

Om Nevotex

Nevotex är Norra Europas ledande leverantör av textiler, läder, tekniska material och verktyg för inredning och möbeltillverkning. Med erfarenhet, expertkunskap och en stark passion för form, kulör och textur. Vi hjälper möbeltapetserare, möbelproducenter, arkitekter och designers att förverkliga sina idéer; vårt sortiment rymmer tusentals tyger, material och tillbehör. Och i vår produktion i estniska Narva skräddarsyr vi allt från kompletta lösningar till specifika detaljer för internationell tillverkningsindustri. Gruppen omsätter 400 mkr och har ungefär 140 anställda.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Nevotex med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Eva Tiitso, tel 0765-112910 eller Catharina Bülow, tel 0736-531321. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vi gör även en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.