Redovisningschef till Oncopeptides, Stockholm

Stockholm Heltid

Söker du en tjänst som redovisningschef i en spännande biotechorganisation? Företaget Oncopeptides utvecklar innovativa läkemedel till patienter med svårbehandlad blodcancer. I rollen som redovisningschef ansvarar du för redovisningen i koncernen. Företaget grundades i Sverige år 2000 och produkten Pepaxti® fick EU-godkännande i augusti 2022 vilket innebär en spännande tillväxtresa framåt. Oncopeptides är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Som redovisningschef sitter du på vårt kontor i centrala Stockholm och rapporterar till CFO.

https://www.oncopeptides.com/en/company/our-history

Huvudsakliga ansvarsområden som Redovisningschef:

 • Ansvarig för redovisningen i koncernen
 • Bokslut (År, Kvartal, Månad)
 • Ansvara och driva processen tillsammans med revisorerna vid rapportering av kvartal och årsredovisning
 • Kravställare gentemot externa redovisningsbyråer
 • Skatt & Deklaration i Sverige (utland sköts av redovisningsbyråer)
 • Kontaktperson för bankerna både i Sverige och i USA, framåt även EU
 • Koncernredovisning
 • Systematisera processer
 • Stöd till organisationen i diverse redovisningsfrågor
 • Personalansvar för 1 person

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har minst en kandidatexamen i företagsekonomi med goda kunskaper inom redovisning. Lämplig bakgrund kan vara att ha arbetat som redovisningschef eller revisor. Du är väl förtrogen med rapportering enligt IFRS. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av börsnoterad miljö. Du har vidare god IT-vana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Som Redovisningschef är du trygg och har en prestigelös inställning och är van att ta ansvar fullt ut. Du kommer att ha många olika intressenter och arbeta nära verksamheten så det är bra om du trivs i en verksamhetsnära roll och har lätt att knyta nya kontakter. Oncopeptides är ett bolag i utveckling och förändring så du är flexibel i din personlighet och anpassar dig till nya situationer och förutsättningar. Här får du gärna vara proaktiv och komma med egna idéer och förslag för att utmana både processer och arbetssätt. Välkommen till ett glatt gäng med god sammanhållning där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Som Redovisningschef på Oncopeptides erbjuds du:

 • Vara en del av en internationell och dynamisk kultur med hög energi
 • Möjlighet att utvecklas som redovisningschef i ett börsnoterat bolag
 • Vara med på tillväxtresan med introduktionen av Pepaxti i EU

Om Oncopeptides:
Oncopeptides är ett biotechbolag inriktat på kommersialisering, forskning och utveckling av behandlingar mot svårbehandlade hematologiska sjukdomar (sjukdomar relaterade till blodet så som t.ex. blodcancer). Bolaget använder sin patentskyddade PDC-plattform för att utveckla peptidlänkade läkemedel som snabbt och selektivt levererar cellgifter in i cancerceller. Oncopeptides är noterat på Nasdaq Stockholm Small Cap. Health Cap och Industrifonden äger tillsammans drygt 25% av aktierna (Mars 2023)

https://www.oncopeptides.com/sv

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Oncopeptides med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Johan Jellheden på 076-629 29 37 eller Anette Wickholm på 070-712 98 08. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.