Redovisningschef till Transitio

Stockholm Heltid

För Transitio´s räkning söker vi nu en Redovisningschef som vill vara med och vidareutveckla en hållbar ekonomifunktion i ett stabilt bolag med goda framtidsutsikter.
Transitio är ett svenskt företag som ägs av tjugo av Sveriges regioner och verksamheten består av att köpa in, finansiera, hyra ut och förvalta spårfordon (i första hand regionaltåg) på uppdrag av regionerna.

I din roll som Redovisningschef på Transitio arbetar du operativt nära verksamheten med redovisning och bokslutsarbete. Du har totalansvar för all redovisning, arbetsleder företagets redovisningsekonom och jobbar nära såväl controllers som CFO, med målet att utveckla funktionen i en växande verksamhet.  I rollen som redovisningschef ingår personalansvar för vår redovisningsekonom men om du enkom är intresserad av att endast ha ett arbetsledande ansvar så finns möjlighet till det. Du kommer att vara en del av ekonomifunktionen, som förutom dig består av två controllers samt en redovisningsekonom och CFO. Du rapporterar till Ekonomi & finanschef (CFO) och utgår från vårt huvudkontor på Drottninggatan i Stockholm.
Företaget växer och detta är en ny roll där du får goda möjligheter att vara med och forma och påverka vägen framåt.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden som Redovisningschef på Transitio:

 • Totalansvar för all redovisning inkl. redovisningsprinciper och K3
 • Bokslut och samtliga avstämningar
 • Hållbarhetsredovisning
 • Bolagsskatt och deklaration, moms, intrastat och tull.
 • Årsredovisning och delårsrapport inklusive planering, revisorskontakter samt rapportering till delägare
 • Funktions- eller personalansvar för en redovisningsekonom
 • Utveckling av processer och rutiner för redovisning och ekonomifunktioner
 • Systemansvar för relaterade system

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller liknande med flera års erfarenhet av kvalificerad redovisning och dess samtliga delar. För att bli framgångsrik i rollen ser vi att du har erfarenhet av K3, är systemstark, självständig och har god kännedom om affärssystem och Excel. Vi ser gärna att du drivs av att jobba med ständiga förbättringar av processer och rutiner. Kännedom om hållbarhetsredovisning kopplat till kommande regelverk CSRD är ett plus, men inget krav. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper och vad företaget kan erbjuda dig:
Du har en god analytisk förmåga och värdesätter noggrannhet, samtidigt som du har förmågan att lyfta blicken för att inte fastna i detaljer. Du arbetar målmedvetet med fokus på struktur och kvalité, ibland i ett i högt tempo och med förmågan att kunna prioritera bland dina arbetsuppgifter. Du är också en positiv och kommunikativ person som tycker om att ha flera kontaktytor i verksamheten och värnar om att ha goda och trevliga relationer på arbetsplatsen. På Transitio får du möjlighet att vara med och bygga vår kultur och bidra i ett bolag där engagemang, kunskap och hållbarhet står högt upp på agendan.

Placeringsort: City, Stockholm

Om företaget:
Transitio är kunskapspartnern som anskaffar, finansierar och förvaltar spårfordon åt sina ägare. Syftet är främst att optimera ägarnas spårfordonskostnader samt säkerställa en hög kvalitet och kompetens inom sakområdena anskaffning, förvaltning och underhåll. Hållbarhet är en viktig fråga för Transitio och dess ägare vilket bla påverkar teknik- och miljökrav i våra upphandlingar av spårfordon och möjliggör ”grön” finansiering av nya fordon. De spårfordon vi köper in och förvaltar bidrar till ett ökat hållbart resande i våra ägarregioner. Transitio är en attraktiv arbetsplats med nöjda medarbetare vilket certifieringen av ”A great place to work”, som utfärdats flera år, vittnar om.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar företaget med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Jessica Blomgren 073-942 58 91 eller Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera