Redovisningsekonom till innovativa AXS Sweden AB i Stockholm

Stockholm Heltid

Är du redovisningsekonom som nu vill bygga på dina redovisningskunskaper och på sikt få växa in i en roll med mer ansvar? Drivs du dessutom av att få ta ansvar och förstå helheten, då kan just du vara vår nya kollega!

AXS Sweden AB söker en redovisningsekonom för att förstärka sin ekonomiavdelning. AXS är ett biljettförsäljningsbolag som förser över hundra svenska sportklubbar, arenor, teatrar och konserthus med marknadens mest innovativa biljetthantering. Bolaget har starka ägare i den amerikanska nöjeskoncernen AEG och ser optimistiskt på framtiden. Som redovisningsekonom rapporterar du direkt till Head of Finance och ingår i ett team om tre personer. Huvudkontoret är baserat i Stockholm, intill Globen men vi har även ett kontor i Nyköping där våra kollegor som tillhör utvecklarteamet och supporten sitter. AXS Sweden omsätter ca 45 miljoner och har idag omkring 25 anställda.

Rollen som redovisningsekonom kommer vara operativ med fokus på det dagliga ekonomiarbetet på avdelningen som bland annat består av löpande bokföring, månads- och årsbokslut, deklarationer, kontakt med revisorer samt viss rapportering till UK och ägarna i USA. Här kommer du ha ett tätt samarbete med Head of Finace som du kommer att avlasta och som kommer vara den som introducerar dig i denna nya roll.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Löpande redovisning och kvalitetssäkring
 • Månads- och årsbokslut
 • Årsredovisning (enligt K3)
 • Rapportering anpassat till US GAAP
 • Avstämningar och analyser
 • Stötta i arbetet kring budget- och prognosarbete
 • Avtalshantering
 • Revision
 • Deklarationer

Kvalifikationer och erfarenhet:
Vi söker dig som har någon form av eftergymnasial ekonomiutbildning och som har runt 3 års arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom redovisning. Du som person har dessutom ett starkt driv och en vilja att utvecklas inom redovisning Du är trygg i ekonomisystem och använder Excel utan svårigheter. Erfarenhet av redovisning enligt IFRS eller K3-regelverk är meriterande. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Personliga egenskaper:
Välkommen till ett bolag med trevlig och öppen stämning, en lättsam miljö med frihet under ansvar. Vi söker dig som är trygg i dina redovisningskunskaper samt är mån om att utföra ett korrekt arbete. Du uppskattar ett gott samarbete och vet vikten av att skapa goda relationer. Vidare är du ödmjuk och prestigelös, delar med dig och lär ut dina kunskaper samt tar egna initiativ. Detta är en roll som för rätt person har goda utvecklingsmöjligheter. En chans för dig som har siktet inställt på att fördjupa dina redovisningskunskaper som ekonom eller kanske gå mot controllerhållet!

Placeringsort: Stockholm, Globen

Om AXS:
AXS Sweden AB förser över hundra svenska sportklubbar, arenor, teatrar och konserthus med marknadens mest innovativa biljetthantering. Vårt erbjudande förvandlar data till insikter och ger kunder verktygen för att öka sin intäkt och skapa glädje för sina besökare. Hos AXS är kundens varumärke och affär i fokus. Vi erbjuder helhetslösningar som stärker er relation med publiken och ger dem en fantastisk upplevelse från början till slut.

AXS är en global biljettplattform som erbjuder världsklass biljettförsäljning, marknadsföring och datateknik i en enda plattform som passar alla kunders storlek och typ, från små musikklubbar till de största idrottsarenorna. I varje hörn av vårt företag hittar du team av engagerade, mångsidiga medarbetare (”Fanatix”) som skapar banbrytande produkter och tjänster i en rolig och snabb miljö. Vi älskar det vi gör tillsammans med vår fantastiska kultur. AXS är biljettpartner för över 350 främsta arenor, idrottslag, evenemangsarrangörer runt om i världen. AXS driver både primära marknadsplatser och återförsäljningsmarknader och utnyttjar integrerad teknik och analys för att göra det möjligt för kunder att sälja rätt biljett till rätt kund till rätt pris. AXS har sitt huvudkontor i Los Angeles, Kalifornien, och sysselsätter mer än 350 yrkesverksamma på flera platser över hela världen, inklusive Toyko, Charlotte, Dallas, Denver, London och Stockholm. Mer information om hur du arbetar på AXS finns i: www.axs.com

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar AXS Sweden AB med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind, Charlotte Ekenstam 073-637 01 89 och Marie Edström Barter på 070-509 94 14. Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bl.a. att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med nya GDPR-lagstiftningen)

 • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civil status, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning
 • Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV
 • Det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil
 • Din ansökan skickas när du valt fil och klickar på öppna

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera