Redovisningsekonom till Skogssällskapet

Göteborg Heltid

Är du en affärsinriktad redovisningsekonom som motiveras av att skapa värde för kunden? Värdesätter du även att arbeta i en verksamhet som bidrar till klimatnytta och hållbarhet? Då är det här en spännande tjänst för dig.  

Som redovisningsekonom hos oss arbetar du operativt med våra kunders redovisning och bokslut samt har en rådgivande funktion inom skoglig ekonomi. Teamet som du ingår i och har ett nära samarbete med består av fem personer och har inriktning mot ekonomi och fastighetsrelaterade frågor. Du kommer även att ha tät dialog med kunder, skogsförvaltare och regionchefer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Löpande bokföring
  • Månads- och årsbokslut
  • Skatt- och momsrapportering
  • Årsredovisning samt deklarationer
  • Rådgivare till våra kunder inom redovisning och skatter
  • Proaktivt skapa och medverka till nya affärer och merförsäljning

Resor till våra kunder och kontor inom Sverige förekommer i tjänsten. Placeringsort är i Göteborg, men du kan även vara placerad på annat ort där något av våra större kontor är placerade.

Kvalifikationer

Vi söker dig som arbetar självständigt med redovisning och bokslut samt har en akademisk examen inom ekonomi. Du trivs som bäst i en rådgivande, utåtriktad och affärsnära ekonomiroll där kundmöten är en naturlig del för dig. Som person är du drivande, engagerad och nyfiken. Du har förmågan att bygga förtroende och långsiktiga relationer samt har ett pedagogiskt förhållningssätt. Har du dessutom intresse för skog och natur kommer du att trivas hos oss.

Vad erbjuds du hos Skogssällskapet?

Hos oss tar vi tillvara på dina idéer och initiativ samt att du får möjlighet att vara med och påverka. Här erbjuds du utveckling i din roll och kompetensutveckling inom skoglig förvaltning. Vi erbjuder även flexibilitet och hybridarbete.

Skogssällskapets medarbetarenkäter vittnar om ett uppskattat ledarskap, tydliga mål och en stolthet och trivsel. Att vinsten går till forskning inom hållbart skogsbruk gör jobbet extra meningsfullt.  Skogssällskapet drivs av sina värderingar; öppenhet, respekt, proaktivitet och kundfokus.

Om Skogssällskapet

Skogssällskapet har gjort Sveriges skogar och skogsägare rikare sedan 1912. Vi erbjuder hållbar utveckling och förvaltning av skogsfastigheter till privata och offentliga skogsägare samt äger och utvecklar egna skogsinnehav. Vi gör det enkelt att äga, bruka och förvärva skog. Genom vår samlade kompetens förverkligar vi kundernas mål med sitt skogsägande och berikar skogarna på olika värden – ur ett ekonomiskt, ekologiskt och socialt perspektiv. Vi erbjuder en professionell, oberoende rådgivning och är fria från ägarintresse i skogsindustrin. I våra egna skogar testar och utvecklar vi nya metoder och stödjer forskningsprojekt, vilket ökar kunskapen om hållbart skogsbruk. Skogssällskapet finns i Sverige, Finland och Lettland och huvudkontoret ligger i Göteborg.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Skogssällskapet med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Eva Tiitso, tel 0765-112910, eva.tiitso@meritmind.se. Intervjuer och urval sker löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Det innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i rekryteringsprocessen. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen): Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Varmt välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.