Redovisningsekonom till Sofidel i Kisa

Kisa Heltid

Är du en självgående och serviceinriktad person som trivs med att jobba i en bred roll inom redovisning? Då är Redovisningsekonom på Sofidel i Kisa något för dig.

På Sofidel Sweden blir du en del av företagets lokala ekonomiavdelning bestående av 3 personer. Där arbetar du nära företagets inköpsfunktion men samarbetar även löpande med övriga avdelningar på företaget samt med kollegor på koncernens huvudkontor i Italien och övriga bolag i koncernen. Här får du möjlighet att arbeta i ett familjeägt internationellt bolag med varierande arbetsuppgifter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Hela flödet inom Kund- och leverantörreskontra
  • Behjälplig vid bokslut
  • Löpande bokföring
  • Kontoavstämningar
  • Bankavstämningar
  • Rapportering av bl.a. moms och skatt.
  • I övrigt på en ekonomiavdelning förekommande arbetsuppgifter.

Kvalifikationer och erfarenhet
Sofidel söker dig som har en ekonomiutbildning från yrkeshögskola eller universitet. Vi ser även att du har några års arbetslivserfarenhet från redovisningsarbete. Utrycker dig obehindrat i tal och skrift på svenska och då koncernspråket är engelska ser vi att du är bekväm med att kommunicera på båda språken. Du har god erfarenhet av Excel och övriga Officepaketet samt att det är meriterande om du har erfarenhet av SAP.

Personliga egenskaper
För att lyckas och trivas är du strukturerad och noggrann i ditt arbetssätt. Du är en teamplayer och får energi av kontakt med olika kontaktytor samt genom att skapa relation med dessa. Att ge god service samt ett professionellt bemötande kommer naturligt för dig. Du har ett driv för att effektivisera och av att får vara en del av processer samt har ett intresse för verksamheten. Framförallt är du nyfiken och tar egna initiativ för att driva arbetet och din utveckling framåt.

Om Sofidel Sweden AB
Sofidel Sweden AB är ett framgångsrikt företag inom processindustrin och tillverkar mjukpapper, tissue, som sedan konverteras till färdig konsumentprodukt på plats eller hos andra konverterare inom Sverige och på den internationella marknaden. De ligger i Kisa, ca 5 mil söder om Linköping. Sedan sommaren 2010 ingår Sofidel Sweden AB i den italienska koncernen Sofidel som är näst störst på den europeiska tissuemarknaden med ca 6500 anställda och en omsättning på drygt 1,8 miljarder euro. De arbetar för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi vill att våra medarbetare skall vara delaktiga i att skapa en arbetsplats som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande, arbetsglädje och utveckling. Läs mer om Sofidel här: https://www.sofidel.com

Tjänsten är ett vikariat på minst 12 månader, med anställning på Sofidel. Tjänsten är på heltid men för den som önskar finns möjlighet till att jobba 80%.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar Sofidel med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Meritmind.

Andreas Oliw på telefonnummer: 072-010 18 07 Eller mail: Andreas.oliw@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

· Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.