Senior Business Controller med goda Excelkunskaper till Mysafety, Stockholm

Stockholm Heltid

Söker du en tjänst som Senior Business Controller i en spännande organisation där affärsidén är högst aktuell och som är i framkant med att skapa ett tryggare samhälle mot ID-kapningar? Då kan denna roll vara precis det du söker! Mysafety lanserade ID- skyddet 2008 och är sedan dess den nordiska marknadsledaren och innovatören avseende ID- och bedrägeriskydd. År 2021 uppfann bolaget Sveriges mest omfattande, och än idag enda, Bedrägeriskyddsförsäkring.

I rollen som Business Controller kommer du att jobba nära verksamheten och fungerar i din kompetens i såväl redovisning som ekonomistyrning som stöd till CFO, Financefunktionen och VD. Förutom ansvar för ekonomisk uppföljning och analys har Business Controllern i uppgift att utveckla och bygga rapporter i Power BI, Excel och utvecklingen av Dynamics FO. Du är en avancerad användare av Excel och van att kravställa förändringar i databasen och bygga egna rapporter.

Mysafety har nyligen flyttat in på ett nytt kontor på Rådmansgatan 40 i centrala Stockholm där du och omkring 80 kollegor kommer sitta tillsammans.

Arbetsuppgifter och ansvarsområden:

  • Underhålla och utveckla finansiella rapporter
  • Stödja finansteamet vid månads, kvartals och årsbokslut
  • Följa upp och utveckla budgetprocessen
  • Assistera CFO/Head of Accounting i finansiella rapporter
  • Vara en strategiskt viktig medlem i IT-utvecklingen av Dynamics
  • Skapa och följa upp kassaflödesprognoser
  • Underhålla och utveckla rapportdatabasen inom BI

Bakgrund och erfarenhet:
Vi ser att du har en akademisk utbildning eller motsvarande samt minst 5 års relevant yrkeserfarenhet. Du har en god förståelse för redovisning och är mycket systemstark. Du kan till exempel ha arbetat som redovisningsekonom med några års erfarenhet av controlling . Det viktiga är att du är en mycket god användare av Excel, har trygghet i redovisningen samt förmågan att greppa helheten. Önskvärt är att du har erfarenhet av Power BI samt talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

Personliga egenskaper:
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har en god analytisk förmåga och möjlighet att se finansiella mönster i din analys. Det här är en roll med många kontaktytor varför du kommer ha nytta av att vara kommunikativ och pedagogisk. Självklart är du också en positiv person som värnar om att ha goda och trevliga relationer på arbetsplatsen.

Placeringsort: Stockholm

Vad erbjuder Mysafety dig?
Mysafety erbjuder möjligheten till ett självständigt ägandeskap i rollen som Business Controller och här ges möjlighet att ta plats och få växa ytterligare i sin roll på längre sikt.


Om Mysafety
Mysafety erbjuder försäkringar för nya vardagsproblem och brott, till både privatpersoner och företag. Vi utvecklar försäkringar och tjänster för våra kunders personliga trygghet och som gör påtaglig nytta för samhället. Energi, engagemang och effektivitet är viktiga beståndsdelar i vårt dagliga arbete. För mer information, vänligen besök https://www.mysafety.se/

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar Mysafety med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Marie Edström Barter på 070-509 94 14 eller Charlotte Ekenstam på 073-637 01 89.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Ansök till denna tjänst