Senior ekonomiassistent, Business Sweden

Klarabergsviadukten 70, 111 64 Stockholm Heltid

Är du en erfaren ekonomiassistent som vill till ett spännande internationellt företag som erbjuder både en rolig ekonomitjänst i en dynamisk arbetsmiljö och härliga kollegor? Du söker en chef som har tillit till sina anställda och uppmuntrar idéer och förslag? Då kan den här tjänsten vara något för dig! Just nu rekryterar vi en senior ekonomiassistent till Business Sweden som sitter mitt i centrala Stockholm. I samband med omstrukturering av finansavdelningen på Business Sweden finns det nu chans att söka denna uppdaterade roll som reskontraspecialist. Den här tjänsten passar dig som söker en långsiktig tjänst som ekonomiassistent med ansvar för hela reskontran. Business Sweden verkar för att skapa maximalt värde för Sverige genom att hjälpa svenska företag att växa internationellt och utländska företag att investera i Sverige – här bidrar du till att skapa skillnad, på riktigt!

Huvudsakliga ansvarsområden:

  • Kund och leverantörsreskontra
  • In och utbetalningar
  • Kontering
  • Bankavstämningar
  • Löpande bokföring
  • Support

 

Kvalifikationer och erfarenhet:
Du har en gymnasieutbildning med inriktning ekonomi eller motsvarande. Du uttrycker dig obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande och du har erfarenhet av systemen Agresso och Pagero. Vi ser att du har en längre erfarenhet inom både kund och leverantörsreskontra men framför allt inom leverantörsreskontra då den delen tar mest tid. Du förstår flödet och kan både se helheten och detaljer. Det är meriterande om du tidigare har arbetat på en större ekonomiavdelning på ett internationellt företag.

Personliga egenskaper:
Vi lägger stor vikt vid personlighet och värdesätter högt en prestigelös inställning, god samarbetsförmåga med ett intresse för att hjälpa andra. Service är en stor del i den här tjänsten och därför är det viktigt att ha lätt för att kommunicera och skapa relationer till andra. Du arbetar strukturerat, noggrant, effektivt, målinriktat och självständigt. Välkommen till ett glatt gäng på sju personer som har en god sammanhållning där vi stöttar varandra och har kul ihop.

Om Business Sweden:
Business Sweden ägs gemensamt av svenska staten och det svenska privata näringslivet. Det har gett ett unikt mandat att hjälpa internationella företag att få tillgång till den svenska marknaden och hjälpa svenska företag att använda landet som en plattform för internationell expansion. Business Sweden arbetar med allt från start-ups och små- och medelstora företag till multinationella bolag – med skräddarsydda tjänster för samtliga av dessa. Läs mer om Business Sweden här: https://www.business-sweden.com/sv/

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Business Sweden med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter Frida Dahlqvist,  0728579611 eller frida.dahlqvist@meritmind.se

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.