Specialist inom redovisning och skatt till GKN Aerospace, Trollhättan

Trollhättan Heltid

Nu rekryterar vi dig som har gedigen kunskap inom svensk redovisning och skatt och som motiveras av att arbeta på en övergripande nivå med komplexa frågeställningar. Det här är möjligheten för dig som gärna bidrar med din expertis och trivs i en internationell miljö.  

Som specialist inom redovisning och skatt har du ett nära samarbete med Finance Manager och redovisningsteamet som består av nio personer. Du arbetar dagligen med frågor kring redovisning och redovisningsstandarder enligt K3 och IFRS samt bidrar till att leverera bokslut och rapportering i SAP vid uppsatta deadlines.

 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Granska och säkerställa korrekt redovisning
  • Granskning, analys och uppföljning av valutaeffekter
  • Budget- och prognosarbete
  • Skatteredovisning
  • Finansiell rapportering till United Kingdom
  • Delta i externa och interna revisioner
  • Rapportering av SCB-statistik
  • Ad hoc-uppgifter och svara på redovisningsfrågor
  • Utveckling och effektivisering av ekonomiprocesser

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en stark analytisk förmåga och som lätt kan förstå och sätta dig in i komplexa samband. Du trivs i en kommunikativ och utåtriktad roll med internationella kontaktytor och nära samarbeten. Som person har du en positiv, lugn och trygg personlighet.

Du har flera års erfarenhet av arbete med redovisning, valutahantering och skatt, gärna från en internationell verksamhet inom tillverkning/logistik med stora flöden. Du har en akademiska examen inom ekonomi och kommunicerar obehindrat både på svenska och engelska i tal och skrift.

Om GKN Aerospace

GKN Aerospace Sweden ingår i GKN Aerospace, som tillverkar motorkomponenter, flygplansstrukturer, kabinfönster, kablage och mycket mer till många av världens flygplan. Företagen i Aerospace-divisionen som arbetar med delar till flygmotorer bildar tillsammans Engines och vid vår anläggning i Trollhättan utvecklar och tillverkar vi avancerade delar till motorer för flygplan och rymdraketer. Vi arbetar även med motorunderhåll.

Vi har produktionsanläggningar i Trollhättan, Kongsberg (Norge), Mexiko och USA. Vi har också ett ingenjörskontor i Bangalore, Indien och kontor i Stockholm (Public Affairs) och i Göteborg. Huvudkontoret för Engines ligger i Trollhättan, och där arbetar ca 2000 personer.

Ansökan

I denna rekryteringsprocess samarbetar GKN Aerospace med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Eva Tiitso tel 0765-112910. Intervjuer och urval kommer att ske löpande så skicka gärna in din ansökan redan nu.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera