Verksamhetsnära CFO till Fontana, Stockholm

Stockholm Heltid

Familjeföretaget Fontana Food AB söker dig som vill vara med på en spännande resa att utveckla bolaget framåt. De söker en affärsmässig ledare till rollen som CFO. Här kommer du att få jobba med alla delar av verksamheten och verkligen använda den analytiska förmågan som vi ser att du besitter. Det är en utvecklande och spännande roll för dig som vill jobba strategiskt och besitter en hög kommersiell förståelse. Detta är en affärsnära roll där man jobbar som VDs högra hand.

Fontana är ett familjeföretag som drivs av familjen Papadopoulos. De har skapat ett framgångsrikt varumärke som erbjuder livsmedel från Medelhavsområdet och introducerat nya smaker till svenska konsumenter sedan 1978. Fontana vill komplettera sin organisation med en erfaren CFO med ett affärstänk och siffersinne som kan driva viktiga, affärskritiska strategiska frågor tillsammans med VD. De sitter i trevliga lokaler i Tyresö där de också har sitt lager.

Exempel på arbetsuppgifter och ansvarsområden i din roll som CFO på Fontana:

  • Övergripande ansvar för redovisning och controlling
  • Framåtriktat och strategiskt arbete. Vara med och utveckla en växande verksamhet
  • Analysera och driva prisstrategier och marginaler både internt och externt
  • Övergripande ansvar för budget och prognos
  • Personalansvar för två personer
  • Medlem i ledningsgruppen

Bakgrund och erfarenhet:
Du måste i denna roll ha ett strategiskt tänkande med en god förståelse för affären och hur detta kan påverka resultatet. Du är förslagsvis idag CFO alternativt senior Business Controller med dokumenterad erfarenhet av att jobba strategiskt med att utveckla affären. Du behöver vara en sifferperson med affärssinne. Du ska bidra till att utveckla bolaget och effektivisera våra processer. Du behöver god förståelse för redovisning även om du inte kommer att jobba med det hands on. Du uttrycker dig utan problem i tal och skrift på engelska och svenska.

Personliga egenskaper:
Vi söker en lyhörd, ödmjuk och prestigelös CFO med ett starkt inre driv. Du behöver ha en vilja att fungera som stöd åt både organisationen och ledningsgruppen med en hög kommersiell förståelse. Du ska vara en analytisk kravställare som presterar och levererar i tid. Du bidrar med strategisk och affärsmässig kunskap. Eftersom det är ett familjeägt bolag med en stark vi-känsla, behövs en team-player med en positiv inställning och can-do attityd.

Placeringsort: Tyresö, Stockholm

Om att jobba på Fontana:
Kärleken till våra goda medelhavsprodukter och historia går nästan att ta på. Som vår medarbetare är du inte bara anställd utan en medlem i vår stora Fontanafamilj. Tempo, driv och affärstänk håller jämna steg med varandra, sida vid sida. Vi är doers ända ut i fingertopparna och problemlösare. Här är det teamplayers som gäller. Vi tror att tillsammans är starkare än ensam. Därför jobbar vi medvetet att skapa hälsosamma team där tillit finns, och gemensamt ansvar tas för att nå uppsatta mål. Tjänsten utgår från huvudkontoret i Tyresö.

 

Om Fontana:
Fontana Food AB är ett svenskt familjeföretag med rötter i Cypern och den grekiska matkulturen. Sedan 1978 har Frixos Papadopoulos tillsammans med sin familj importerat livsmedel från Medelhavsområdet och introducerat nya smaker till svenska konsumenter. Fontana var först med att introducera halloumi till svensk dagligvaruhandel och är marknadsledare som A-brand inom matlagningsost som halloumi- och fetaost samt grekiska oliver. Familjeföretaget drivs idag i andra generationen, av syskonparet Loizos Papadopoulos som vd och Corina Papadopoulou som vvd.

Ansökan:
I denna rekryteringsprocess samarbetar Fontana med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Marie Edström Barter på 070-509 94 14 eller Ulrika Wallerman på 070-166 08 60
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det räcker att du bifogar ditt CV. Denna tjänst kan du söka så länge annonsen finns tillgänglig på vår hemsida.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekryteringsprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev. Vid de flesta tillsättningar görs också en bakgrundskontroll.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

  • Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

Tjänsten är tillsatt.

Prenumerera på Lediga tjänster

Prenumerera på lediga tjänster. Du får då informationen direkt i inboxen.

Prenumerera