Budget beslutad och klar…redo för 2017?

För många Business Controllers är hösten särskilt intensiv med affärsplaner, prognoser och ofta tidskrävande och slitigt budgetarbete. Efter en välförtjänt återhämtning under jul och nyår så är vi nu alla förhoppningsvis redo för ett nytt spännande 2017!

För att säkra goda möjligheter att förbättra planeringsprocesserna så är det säkrast att börja redan nu!

Mitt förslag är att bjuda in till en workshop för att samla in erfarenheter från er senaste process, gärna med kollegor som representerar olika perspektiv. Använd tillfället till att fånga in och skriva ned vad höstens processer som fungerat bra, mindre bra och vad som absolut måste bli bättre!

Några förslag på frågor och följdfrågor som jag vet fungerar;

 

 

 

 

 

Under ett uppdrag jobbade jag i ett controllerteam med flera småbarnsföräldrar som under en tid gick omlott i sina föräldraledigheter. Detta ställde extra höga krav på tydliga tidplaner, och inte minst dokumentation av erfarenheterna till stöd för nästa gång. De utvecklade ett dokument för överlämning av stort som smått med ”Viktigt att tänka på inför nästa process”. Det fungerade alldeles utmärkt och något som jag nu ofta rekommenderar, även som ett bra kom ihåg till mig själv!

Utifrån diskussioner och insamlade erfarenheter går det enkelt att sammanställa och planera in aktiviteter och prioritera dessa.  Ett tips är att börja med de övergripande tidplanerna – det är hög tid om ni vill ha en chans att förändra något!

Glöm inte att glädjas och även komma ihåg allt som gick bra 🙂

Gott Nytt År 2017!

 

/Annika Graflund, rådgivningskonsult på Meritmind
annika.graflund@meritmind.se

Skrivet av: Annika Graflund