Jobbannons för framtidens ekonomer

Det pratas mycket om hur ekonomens roll kommer att förändras under de kommande 10 åren. En del hävdar att majoriteten av de enkla ekonomijobben kommer försvinna helt och att en hel yrkeskår kommer att stå utan jobb. Andra hävdar att vi kommer att behöva ändra vårt sätt att verka som ekonomer för att utföra mer värdeskapande aktiviteter istället för att knappa transaktioner. Kanske kommer en framtida arbetsannons se ut såhär;

”Vi söker en kreativ och kommunikativ controller till vårt team. Tillsammans med våra digitala medarbetare utgör du med din förmåga att gå på magkänsla den sista saknade pusselbiten i vårt drömteam.

Dina arbetsuppgifter består av att på ett fantasifullt sätt se till att ledning och medarbetare förstår de ekonomiska rapporterna så att vi alla styr mot samma mål.

Du jobbar nära verksamheten och är duktig på att knyta kontakter i organisationen. Proaktivitet är ditt ledord och du drivs av att inspirera andra och skapa resultat.

Vi är ett digitalt bolag med människofokus och det innebär att du har helt fria/flexibla arbetstider, vi jobbar aktivitetsbaserat och har kontor på 40 orter i hela världen.”

Oavsett hur det kommer bli så får du som konsult möjlighet att växa in i det nya tankesättet eftersom du hela tiden byter uppdragsgivare och får vara med på deras resor in i framtiden. Du får även utbildningar löpande så att din kompetens hålls färsk.

Vill du höra mer om konsultrollen?

Kontakta oss så berättar vi mer!

Skrivet av: theresesvanborg