Karriärtips inför sommaren

www.fotoakuten.se
www.fotoakuten.se

För de flesta av oss är sommarledighet nästa punkt på agendan. Vi städar skrivbordet och lämnar kontoret för några härliga veckor i friska luften. Förutom gröna ängar, sol, glass och bad innebär sommaren även att platsannonserna drastiskt blir färre, att de flesta kontor har sommartid och att det är svårt att komma i kontakt med rekryterare. Medan vissa njuter av att inte göra någonting blir andra tokiga av frustration över att behöva vänta till augusti för att fortsätta sökandet efter nästa steg i karriären. Tyvärr kan vi på Meritmind inte påverka sommarens utbud på arbetsmarknaden men här kommer några tips på hur du kan utnyttja sommarledigheten för att främja din karriär.

 

  • Gör research om intressanta branscher och de företag som intresserar dig. Troligtvis kommer du att stöta på nya spännande arbetsplatser som väntar på din ansökan.
  • Nätverka! Under det ljusa halvåret umgås vi troligtvis mer än någonsin och därför är sommaren ett perfekt tillfälle för att nätverka och skapa nya värdefulla kontakter.
  • Finslipa ditt cv och ditt personliga brev. Klicka här för att få tips om du får ihop ett bra cv och här för tips om hur du skriver ditt personliga brev.
  • Sök gärna tidigt under sommaren även om sista ansökningsdatum först är i slutet, men var proaktiv och hör av dig när ansökningsperioden är över för att visa att du fortfarande är intresserad av tjänsten.
  • Glöm inte bort att låta dina upparbetade kontakter få veta att du fortfarande letar efter nya utmaningar när sommaren lider mot sitt slut.

Passa också på att samla D-vitamin och energi genom avkoppling! Gör det som du själv vill göra, oavsett om det är att ligga i hängmattan med en god bok, rensa i rabatten eller knåpa på ditt cv. Ibland kommer vi allra bäst på vad vi vill göra genom att inte göra någonting alls.

Skrivet av: Ida Roman