Kliv ur komfortzonen!

I mitt jobb som regionchef på Meritmind har jag ett arbete med många spännande utmaningar. Men ibland behöver man spänna bågen lite extra och utmana sig själv. Så parallellt med mitt arbete på Meritmind skall jag nu göra något helt annat. Nu utmanar jag mig! Nu ska jag göra det på riktigt!

Ett växande intresse för matlagning och att leverera en upplevelse för gästen har tagit mig till en punkt där jag utmanar mig på riktigt. Jag ska hoppa in och jobba på restaurang Agrill vid några tillfällen framöver och i sommar. Jag ska möta gäster, servera, prata mat, ja se till att det blir en bra upplevelse för gästen.

En tanke som formulerades i mitt huvud för några år sedan fick möjlighet att blomma ut när jag träffade en av delägarna till restaurangen. Vi pratade mycket om upplevelsen i restaurangbesöket. Det slutade med att hon tyckte jag skulle jobba för dem. Det kom en hisnande känsla i magen och en stolthet inför insikten att det nu är på riktigt! Jag bad att få fundera några dagar och samla lite mod. För mig blev det helt plötsligt ett stort steg att ta. Att kliva ut från det trygga köket hemma och möta betalande kunder på riktigt.

Jag kommer naturligtvis att behöva lära mig mycket från början. Men det är ju precis det jag vill. Det är en liten dröm att få lära mig mer om restaurangvärlden. Nu är den snart verklighet.

Är du nyfiken på hur det går för mig? Hör av dig så ska jag berätta när jag jobbar så ordnar jag med bokningen av ditt bord!

Vad skulle utmana dig utöver det vanliga?

 

/Patrik Rehn, regionchef

Skrivet av: patrikrehn