Ny på jobbet – en del av att vara konsult

6163705-workplace-office-desk-coffee-and-tablet-pc-and-notebook-with-penDen här månaden har jag varit ny på jobbet två gånger. Två gånger har jag mött ett nytt kontor, nya intranät, öppnat mailkonton, lärt känna nya kollegor och rutiner. Jag har blivit konsult. Efter att ha jobbat 2,5 år på samma bolag sedan examen har jag tagit klivet in i en ny typ av arbetsroll där förändring är en del av konceptet.

För en månad sedan började jag som anställd på Meritmind genom det nya generatorprogrammet. Ett program som är uppbyggt för att ge en skjuts för ekonomer i början av karriären.  Första dagen på kontoret fick jag och några av mina nya kollegor på programmet i uppdrag att spetsa till våra profilkort, ett kortfattat CV som skickas ut till potentiella uppdragsgivare. Visst kändes det som en annorlunda och spännande start på sitt nya jobb att börja med förberedelserna för att söka ett nytt.

Nu sitter jag här, efter tre veckor i min nya roll som konsult, som ny kollega ute på mitt första uppdrag. Jag tänker tillbaka till upplärningen på mitt första jobb efter examen och jag känner igen de frågor jag ställer mig själv. När kommer jag bli självgående? Har jag förstått de viktiga delarna av mitt uppdrag? Är det något av det jag borde lära mig som jag ännu inte berört? Något jag hoppas konsultrollen kan bidra med är att snabbt identifiera vilka som är de relevanta frågorna att ställa.

Så vad är det som lockar med att vara konsult och att gång på gång utsätta sig för att vara nykomling? Under ett konsultmöte i veckan fick vi i uppdrag att besvara denna fråga.  För mig handlar det om en stor portion nyfikenhet och en vilja att lära nytt.

Skrivet av: Jenny Lagebro