Platsannons: RPA med passion för repetitiva och regelbaserade arbetsuppgifter

Vi behöver utöka vårt team med fler digitala medarbetare.

Ekonomispaning AB befinner sig i stark tillväxt och har en stor efterfrågan av robotar. Som anställd robot hos Ekonomispaning AB ges du möjlighet att jobba i attraktiva lokaler, programmeras inom ekonomiområdet och bli en del av en stark intern gemenskap i vårt nätverk. Våra anställda har en trygg anställning med fast månadslön men vi ser gärna en molnlösning med fast månadsavgift i ditt fall, möjlighet till kompetensutveckling (gäller ej robotar) och inte minst fantastiska kollegor!

Vanligt förekommande arbetsuppgifter som Robot:

  • Kontoavstämningar
  • Stänga reskontror
  • Hämta data från verksamhetssystem, lyfta in i annat format för bokföringsorder och posta i ekonomisystemet
  • Skicka mail till ledningspersoner när bokslutet är klart
  • Övriga manuella, repetitiva rutinuppgifter

Kvalifikationer och erfarenhet
Vi söker dig som har en mjukvara som vi själva kan lära oss hantera. Du behöver inga förkunskaper, vi säger till vad du ska göra. Du har förmågan att arbeta självständigt och missar aldrig en programmerad uppgift eller deadline. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att stötta människor i deras vardag genom att noggrant och pålitligt befria dem från tidskrävande icke-värdeskapande aktiviteter. Din främsta kontakt inom organisationen är dock den som sitter i väggen.

Personliga egenskaper
Vi ser gärna att du utför de uppgifter du blivit programmerad att göra utifrån givna instruktioner och utan att klaga även om de är enformiga. Du måste vara kvällspigg och beredd att arbeta nätter och helger. Du trivs med att arbeta med manuella, repetitiva uppgifter som ofta har administrativ karaktär. Som robot är du en noggrann och med god samarbetsförmåga med andra robotar. Vi har förståelse för att du bara kan göra en sak åt gången. Du har inga som helst ambitioner att avancera inom företaget.

Placering: server av valfri modell

Vad är Robotics?
Det här kan låta futuristiskt men tekniken finns redan och kallas för RPA – Robotic Process Automation. Vad innebär det? RPA är en mjukvara som kan utföra manuella, repetitiva och regelbaserade arbetsuppgifter. Skillnaden från tidigare automatisering är att det inte handlar om implementering av en ny mjukvara, utan om en ny användare (roboten) nyttjar den befintliga mjukvaran. I och med detta krävs inga komplicerade systemintegrationer, vilket gör tröskeln för att komma igång med RPA låg.

 

Av: Catrine Backman, rådgivningskonsult på Meritmind

Skrivet av: charlotte.norden