Sommaren – bästa tiden att byta jobb?

178273-stacked-pebbles (1)Sommar och semester närmar sig med stormsteg. Hur är det egentligen, ligger vi i hängmattan och funderar på att byta jobb eller kopplar vi av även från dessa tankar under semestern?

Bland sociala medier, rekryterare, tidningar och ”på stan” märks en tydlig trend att fler funderar på att byta jobb under sommaren. Detta är antagligen för att det just är under sommaren som man har tid för reflektion och hinner fundera på om man trivs med sitt jobb eller inte. Det är t o m så att de som faktiskt säger upp sig gör det innan semestern, för att sedan använda de lediga veckorna till att fundera på vad man egentligen vill göra.

Om du en tid funderat på att byta jobb och det tar emot att gå upp ur sängen varje morgon så är det dags att du börjar göra något åt det. Det är viktigt att man har ett arbete man trivs med, att man gör något meningsfullt och utvecklas. Du kanske inte får ett nytt jobb med en gång men det väsentliga är att du sätter upp ett mål om att du ska byta jobb så snart tillfälle ges.  Dina arbetsdagar kommer bli lättare om du vet med dig att du har flera CV utskickade till företag där du vill jobba i framtiden.

Sommar och semestertider kan vara ett perfekt tillfälle att sondera terrängen och fundera över åt vilket håll man vill utvecklas. Några tips på vägen:

  • Identifiera vad du vill göra samt, det motsatta, vad du inte vill göra.
  • Identifiera dina egna mål och drivkrafter.
  • Vässa ditt CV.
  • Gör det lätt för rekryterare att hitta dig på LinkedIn.
  • Identifiera nätverk, branschmöten och seminarier för att odla ditt nätverk.

Så, är du ekonom och trött på ditt jobb – besök meritmind.se under sommaren för att uppdatera dig om lediga tjänster. Läs mer om hur det är att jobba på Meritmind samt hämta inspiration bland våra white papers och filmer.

Trevlig sommar!

Skrivet av: Maria Dahl