Ekonomiassistent till imogo AB i Malmö

Malmö Deltid

Imogo är ett spännande bolag i framkant av sin nisch inom textilindustrin. Vi på Meritmind hjälper dem nu att hitta en person som är första pusselbiten i uppbyggnaden av deras ekonomifunktion. Är du en rutinerad ekonomiassistent och redo för en ny utmaning samt att du vill jobba i ett bolag som gör skillnad och befinner sig på en spännande tillväxtresa? Då är detta tjänsten för dig!

Om imogo

” Hållbarhet är balansen mellan miljö, ekonomi och etik.

För att möta förväntningarna och leverera på alla dessa tre komponenter har imogo med sin innovativa teknologi gett sig ut på en resa för att förändra processen för textilfärgning.

Textilindustrin är idag den industri som genererar mest förorenat vatten på jorden och detta går att förändra.

Vårt huvudmål är att avsevärt minska miljöpåverkan från textilfärgningsprocessen, detta genom att presentera stora besparingar kring färskvattenanvändning, energianvändning, kemikalier och de enorma mängder avloppsvatten som denna industri producerar i bakkanten av traditionella metoder.

Genom brukandet av våra maskiner kan tillverkarna förvänta sig:

 • >90 % minskning av färskvatten
 • >90 % energibesparing
 • >90 % minskning av skadliga kemikalier
 • >90 % minskning av avloppsvatten

Vi erbjuder lösningar som inte bara uppfyller utan ofta överträffar dessa ambitiösa mål. Vi presenterar också en lösning som ger en välbehövlig flexibilitet för att producera små partier textil utan stor påverkan.

Med vår teknik appliceras färg eller ytbehandlingskemi via en patenterad sprayteknik, som säkerställer att endast den erforderliga mängden appliceras på tyget, varken mer eller mindre. Vår maskin och teknik brukar samma befintliga färgämnen och kemi som branschen är van vid, men ger omedelbara positiva resultat och stora besparingar.

Imogo garanterar en hållbar lösning som ger bra affärsmässiga vinster från alla vinklar, miljömässigt, etiskt och ekonomiskt.

www.imogo.com

Anställning

Initialt är detta ett konsultuppdrag på 50% vilket över tid kommer att kunna öka. Din anställning har du hos Meritmind men för rätt kandidat och person kan det i framtiden vara aktuellt att gå över i anställning direkt hos imogo.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • Löpande bokföring
 • Kund- och leverantörsreskontra
 • Skattedeklarationer och moms
 • Avstämningar
 • In- och utbetalningar samt bankkontakter
 • Löner och reseräkningar – i dagsläget 7 personer
 • Månadsbokslut
 • Underlag till styrelsen
 • Utarbetande av processer och rutiner
 • Allmänt förekommande administration

Kvalifikationer och erfarenheter

För att lyckas i rollen krävs att du är trygg samtliga delar av det löpande arbetet och att du trivs med att arbeta självständigt. Företaget arbetar idag i Fortnox. Det är inget krav att du tidigare arbetat i just detta system men tjänsten kräver att du har god systemvana och att du hanterar Excel på en god nivå.

Personliga egenskaper

Vi söker dig söker dig som är nyfiken, prestigelös, har ett flexibelt mind-set, arbetar med god struktur samt har ett öga för detaljer och processförbättringar. Du vet vikten av att skapa goda relationer med både kollegor och företagets kunder. För rätt person kommer det finnas stor möjlighet att växa och utvecklas med rollen.

Om Meritmind

Meritmind är marknadsledande inom kvalificerade tjänster inom ekonomi samt bank, finans och försäkringsområdet. Vi har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping och Jönköping. Vi har ett starkt varumärke och är ledande inom vår nisch där vi bistår företag och organisationer med interimstjänster, rekrytering samt förändringsledning. Meritmind grundades år 2000, har ca 370 anställda och omsätter ca en halv miljard. Läs mer om vår verksamhet på www.meritmind.se

Meritmind har utsetts till Gasellföretag (DI), Superföretag (Veckans Affärer), ”Snabbväxare” på Tillväxtlistan (Affärsvärlden/Ahrens). Meritminds grundare och vd, Helena Casserlöv-Kvist, utsågs till ”Årets företagerska” under Beautiful Business Award 2011, blev nominerad till ”Alla tiders entreprenör” av Svenska Dagbladet (2014) och har utsetts till en av Sveriges mäktigaste kvinnliga entreprenörer i Veckans Affärer 2014, 2015, 2016 och 2017.

Låter detta intressant men du har ännu inte tagit steget mot att börja arbeta som konsult kan du läsa mer via vår hemsida här;  https://meritmind.se/interim/jobba-som-underkonsult/ och https://meritmind.se/jobba-som-konsult/

Ansökan

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig konsultchef,

Anna Granberg på telnr 070-787 03 72 eller mail: anna.granberg@meritmind.se 

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Se till att namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV. Det är endast möjligt att bifoga ett dokument.

Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande konsultprocess. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process och att du inte behöver skicka in ett personligt brev.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan (i enlighet med GDPR-lagstiftningen)

Din ansökan ska ej innehålla personuppgifter kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning.

Välkommen med din ansökan!

 

Tjänsten är tillsatt.