En superentreprenör på besök

2014-12-xx Helena + Richard BransonVissa saker överraskar, som att få en inbjudan, som en av tjugo entreprenörer om att få träffa sir Richard Branson på besök i Stockholm. Svaret var givet. Jaaa!

Sir Richard Branson har i hela sitt vuxna liv drivit upp Virginkoncernen. Han började sin entreprenörsgärning redan som 16-åring och har sedan dess utvecklat en enorm koncern representerat i så olika branscher som musik, flyg, järnväg och rymdfärder.

Virgin Group har också en stor verksamhet för att utveckla världen på en entreprenöriellt men icke- vinstdrivande sätt, Virgin Unite. Det var också anledningen till att sir Richard träffade Postkodlotteriet denna gång. Postkodlotteriet har skänkt stora belopp till projekt som hanteras inom ramen för Virgin Unite. Bland annat The Elders – oberoende globala ledare som tillsammans arbetar för fred och mänskliga rättigheter.

Jag och 19 andra glada entreprenörer från Sverige bjöds in av Postkodlotteriet då sir Richard Branson gärna såg att det kom entreprenörer till den träff Postkodlotteriet ordnade.

Postkodlotteriets vd Niclas Kjellström-Matseke inledde med kloka ord bl.a. om att företag bör söka efter vad de kan göra för att genom sin kärnverksamhet göra gott. Sven Hagströmer gav en historisk utblick på hur Röda korset och Läkare Utan Gränser blivit till och lovordade Hand in Hand. Han berättade också om de satsningar han själv varit delaktig i, bland annat stiftelsen Allbright, som han är grundare av och som arbetar för att få fler kvinnor i ledande positioner.

Jag fick själv tillfälle att byta några ord med sir Richard. Jag passade på att tacka honom för den inspiration han ger. Och jag frågade om Virgin Unite utöver stöd till människor och naturområden i Afrika satsar något på världshaven. Svaret var ja! Anledningen till att jag frågade detta var att jag vill lyfta den frågan i forum som faktiskt kan påverka. Hittills har världshaven tagit upp hälften av det mänskliga koldioxidutsläppet. Om våra världshav förorenas mer kan det få katastrofala följder för hela jorderns klimat.

Vid gruppfotografering med alla entreprenörerna fick jag möjlighet att byta några fler ord med den allra mest synliga och engagerade entreprenören i världen idag.

Jag är glad och stolt över den verksamhet vi idag bedriver inom Meritmind Group, med ekonomikonsultföretaget Meritmind och ekonomibemanningsföretaget Brightby. Vi gör mycket gott för våra kunder, som människor och som företag. Låt oss inspireras av Sir Richard Branson och arbeta för att utveckla vår verksamhet vidare tillsammans.

Inspirerad

Helena

Skrivet av: Helena Casserlöv-Kvist