Här är sommarens bästa lästips ifrån alla er

Digitala intervjuer är här för att stanna

 

Snart väntar en välförtjänt ledighet för många. Vad passar då bättre än att koppla av och läsa en bra bok? Här kommer några lästips för de lediga sommardagarna.

Att läsa har många positiva effekter på människan. Det kan vara både utbildande och avkopplande. Enligt en studie gjord av universitet i Sussex kan läsning reducera stressnivån med upp till 68 procent och det kan även hjälpa till att öka kreativiteten och hjälpa till att fly från vardagsoro.

Vid jul och inför sommaren skickar Meritmind ut böcker till våra kunder, anställda konsulter, associerade konsulter och medarbetare för att uppmuntra till läsning. Detta gör vi så att man alltid ska ha något bra att läsa inför ledigheten. I sommarutskicket frågade vi er om era bästa lästips och vi fick inte mindre än 551 svar. Vi tackar så mycket för ert härliga engagemang och att ni delar med er av läsupplevelser ni själva uppskattat. Här kommer några av de boktips vi tycker passar bra som avkoppling under semestern.

Där kräftorna sjunger av Delia Owens (Meritminds sommarbok 2021)

En oförglömlig berättelse om naturens krafter och ensamhetens pris. Kya Clark lever ensam och i samspel med naturen utanför en liten stad vid North Carolinas kust. Byborna kallar henne ”Träskflickan” och har i många år spridit elaka rykten om henne. När en stilig quarterback hittas död i våtmarken blir hon därför omedelbart misstänkt och en mordutredning inleds. Men Kya är långt ifrån den obildade enstöring som alla tror och snart uppdagas sanningen om hennes liv. (Bokförlaget Forum)

1793 av Niklas Natt och Dag (Meritminds sommarbok 2018)

Gustav III är död. Mer än ett år har gått sedan skotten föll på maskeradbalen. Kronprinsen är omyndig och krigsåren har tömt statskassan. Riket styrs av egenintressen medan folket far illa. Ingen litar på någon. Överallt frodas missnöje och paranoia. (Adlibris)

Påven Johanna av Donna Woolfolk Cross

En mustig och färgsprakande historisk roman om en kvinna som brann för sin lust att lära, som inte lät sig avskräckas av någonting och som lyckades dupera hela den katolska världen och bli vald till påve i Rom. (Adlibris)

Je m’appelle Agneta av Emma Hamberg

En roman om att våga kliva ur sig själv, om att inse att livet är kort och att vi borde dansa mer på borden. Emma Hambergs karaktäristiska livsglädje och människokärlek syns på varje sida. (Piratförlaget)

Jag for ner till bror av Karin Smirnoff

I Smalånger är det mesta som vanligt. Maria har hittats död. Hennes bror håller på att supa ihjäl sig. Harmynte John har ögon som svarta hål i rymden och äldreomsorgen får en ny medarbetare, Janakippo, som stack sin far med en högaffel. Jag for ner till bror är en svart, rå, våldsam och from berättelse. Det är kärleksfullt, passionerat, varmt och tryggt. Svårast av allt är förlåtelsen. (Bokförlaget Polaris)

Nu tar bloggen semester och återvänder i augusti med ny inspiration, insikter och kunskap. Under tiden önskar vi dig en skön avkopplande sommar med många härliga lässtunder!

Skrivet av: Mathias Johansson