Meritminds vd får Näringslivsmedaljen 2024

 

Stort grattis, säger vi som medarbetare! I år tilldelas vår vd Helena Casserlöv-Kvist Näringslivsmedaljen 2024. Utmärkelsen får hon för att hon helt utan externt kapital har byggt upp ett marknadsledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomiområdet.

Varje år delar Kungliga Patriotiska Sällskapet ut Näringslivsmedaljen till svenska företagsledare för att hedra entreprenörer som står bakom framgångsrika företag. I år hedrades Meritminds vd Helena Casserlöv-Kvist som med stolthet tog emot medaljen ur Prinsessan Christinas hand, på Moderna museet. På plats fick hon också hålla tal å alla pristagares vägnar.

– Det är otroligt hedrande och glädjande och samtidigt en stor eloge till alla medarbetare på Meritmind. Jag uppskattar verkligen att långvarigt entreprenörskap uppmärksammas och premieras, säger Helena Casserlöv-Kvist.

Utmärkelsens motivering

Meritmind har växt fram tack vare Helena Casserlöv-Kvists brinnande intresse för att hjälpa människor. Hon grundade Meritmind år 2000, efter att själv ha arbetat som ekonom, managementkonsult och vd och saknade ett företag som kunde stötta vid verksamhetsförändringar och rekryteringar inom ekonomi. Och det är just för detta mångåriga och framgångsrika bolagsbyggande som hon nu hedras som företagare.

– Utmärkelsen till Helena Casserlöv-Kvist motiveras med att hon helt utan externt kapital byggt upp ett marknadsledande konsult- och rekryteringsföretag inom ekonomiområdet, säger Kjell Blückert, Kungl. Patriotiska Sällskapets ständige sekreterare.

– Jag är stolt över att jag som 33-åring och småbarnsmamma hade modet att dra i gång Meritmind och samtidigt tänka stort. Detta utan att komma ifrån en entreprenörsfamilj, säger Helena Casserlöv-Kvist.

Mod och entreprenörskap som drivkraft

Helena Casserlöv-Kvist menar att en av framgångsfaktorerna för Meritmind har varit att ständigt hålla sig à jour med både teknikförändringar och regelverk för att bidra till sina kunders, kandidaters och medarbetares utveckling och framgång.

– Genom vår konsult- och rekryteringsverksamhet har vi skapat säkerhet, utveckling och effektivitet för våra kunder och hjälpt mängder av ekonomer att utvecklas i sin karriär och hitta sitt drömjobb. Jag är stolt över att vi hjälpt så många företag och människor till framgång inom ekonomiområdet, avslutar Helena Casserlöv-Kvist.

Årets näringslivsmedaljörer:
Johan Axelsson, Axelent Group
Stefan Axelsson, Axelent Group
Helena Casserlöv-Kvist, Meritmind
Bertil Edner, Bona
Britt-Marie Forsberg, Bona
David Ekelund, Icebug
Eliza Törnkvist, Icebug
Jonas Wiklund, Wibax
Bo Wiklund, Wibax

Om Näringslivsmedaljen:

Näringslivsmedaljen är Kungl. Patriotiska Sällskapets hedersbevis för utomordentligt entreprenörskap. Medaljen delas ut årligen sedan 1984 och det är Sällskapets ledamöter som nominerar medaljkandidaterna. Syftet med Näringslivsmedaljen är att hedra företagsledare som med ägarinflytande utvecklat framgångsrika företag och därigenom arbetat för ett välmående Sverige.

Skrivet av: Mathias Johansson