Vår mission är att hjälpa företag och människor till framgång. Vi har en stark företagskultur med tydliga värderingar som genomsyrar hela företaget. Vi lever efter värderingarna Passion & Result, Speed & Simplicity och Share & Care. Våra värderingar fungerar som trappräcken som leder oss rätt i olika beslut och vägval.

 

Vi lever våra värderingar

Passion & Result

Vi är alla starkt engagerade och vill göra skillnad. Vi bidrar till framgång, är resultatinriktade och levererar med hög kvalitet. Resultat ger tillfredställelse och möjligheter. Vår inställning är att ingenting är omöjligt. Allt är möjligt.​

Speed & Simplicity

Vi är snabba och effektiva. Vi hittar uppgiftens kärna och skalar bort det onödiga. Vi tar ansvar och levererar med kvalitet utan dröjsmål. Vi är tydliga i vårt arbetssätt och vår kommunikation. Vi är jordnära och krånglar inte till det.

Share & Care

Vi delar med oss av kunskap till våra kandidater, kollegor och kunder och tar hjälp av varandra. Vi visar omtanke och respekterar och bryr oss om våra kunder, kandidater och varandra i alla lägen. Vi strävar alltid efter att utveckla både kunden, oss själva och Meritmind som företag.

 

Bli en del av vårt team - väx med oss!

Utöver konsultrollen erbjuder vi många andra möjligheter att få en spännande och varierad utveckling och karriär.

Vi har roller som konsultchef, rekryteringskonsult, kundansvarig och Talent Aquisition Specialist. I vår affärsstödjande verksamhet har vi även chefer och medarbetare inom HR, marknad, ekonomi och IT/process.

Många av våra medarbetare har en bakgrund som ekonomer innan de valde att söka sig till helt nya roller hos oss. Vi har CFO:er som blivit kundansvariga, controllers som blivit konsultchefer och ekonomiansvariga som blivit rekryteringskonsulter.

Det som förenar dessa personer är att de kan ekonomiområdet, men de har velat byta bana och i stället för att arbeta i rena ekonomiroller hellre vill arbeta med människor och affärer.

Oavsett vilken roll du är intresserad av på Meritmind kommer du vara med och bidra till utvecklingen av vår verksamhet. Du får stor möjlighet att utvecklas både personligen och inom din roll men också möjlighet att söka andra roller och arbetsuppgifter inom organisationen.

Välkommen att höra av dig eller skicka in din spontanansökan!

 

Några av våra medarbetare berättar

 

Pontus Lasson

Det är ofattbart stimulerande. Jag träffar många olika människor, får nya intryck och möter nya problemställningar varje dag."

Pontus berättar om sitt karriärbyte och valet att bli rekryteringskonsult.  
Läs mer ⇒

 

Eva Tiitso

På Meritmind rekryterar vi till tjänster inom hela ekonomiområdet, allt från ekonomiassistenter till CFO:er."

Eva berättar om hur det är att vara rekryteringskonsult på Meritmind.
Läs mer ⇒

 

Peter Hultman

Jag brinner verkligen för att hjälpa CFO:er att sova gott om natten. Det har kommit att bli min hemmaplan"

Peter berättar om sin nya karriär som kundansvarig på Meritmind.
Läs mer ⇒

 

Vi har roligt och utvecklas tillsammans

Alla vi medarbetare på Meritmind bidrar tillsammans till vår arbetsplats och vår kultur. Oavsett roll så ingår du i vår gemenskap.

Vi delar med oss av vår kunskap och hjälper varandra. Och vi har kul ihop! Vi samlas gärna i köket i våra mysiga lokaler och firar framgångar och födelsedagar.

Vi bjuder också regelbundet in till olika konsultträffar, utbildningar, AW:s, ekobarer, konferenser, fester, informationsträffar, sportaktiviteter och tävlingar som stärker vår gemenskap. Vi har ett brett samarbete mellan våra olika kontor och ser till att hjälpa varandra och utbyta erfarenheter även om vi arbetar i olika regioner.

 

”För mig är våra värderingar som räcken i en trappa. De gör att var och en av oss kan ta självständiga beslut utan alltför ingående instruktioner och policys. Våra värderingar sätter ramarna för hur vi ska agera och bete oss mot varandra, våra kunder, kandidater och leverantörer – ja, alla som är i vår omgivning. Vi kan vara väldigt olika som människor, men med samma grundvärderingar lyckas vi tillsammans. Våra värderingar och vår kultur har byggt upp vår starka gemenskap och bidrar till vår framgångsrika tillväxtresa.

Varmt välkommen till Meritmind!
Helena Casserlöv-Kvist, grundare och vd

 

Helena Casserlöv-Kvist

 

Historia och nutid

Meritminds grundare och vd, entreprenören Helena Casserlöv-Kvist såg redan år 2000 att det fanns ett stort behov av kvalificerade ekonomitjänster på marknaden. Med en bakgrund som ekonom, managementkonsult och vd startade hon då Meritmind – med missionen att hjälpa företag och deras medarbetare att lyckas inom ekonomiområdet.

Verksamheten startades i Stockholm. I dag har vi kontor i Malmö, Göteborg, Västerås, Linköping, Jönköping och Uppsala.

I dag är vi 350 anställda och sysselsätter runt 500 personer per år, då vi även arbetar med associerade konsulter (konsulter i egen verksamhet) ute på uppdrag.

Vi är ledande inom vår nisch och har lett utvecklingen av interims- och rekryteringstjänster inom ekonomiområdet i 22 år. Vi har med stor sannolikhet branschens största nätverk av chefer, specialister och medarbetare inom ekonomiområdet. Vi har därtill kompetenser inom bank, finans och försäkring. Varje år söker cirka 18 000 kandidater nytt arbete via oss

Vi har genom åren skapat säkerhet, effektivitet och utveckling för våra kunder och dess medarbetare, och det ämnar vi fortsätta att göra. Vår egen kärnverksamhet är vårt viktigaste CSR- arbete. Genom vår verksamhet medverkar vi till sunda, lönsamma företag med god kontroll, som står sig väl i konkurrensen och kan anställa och behålla arbetstillfällen.

Vi gör dock även annat för vårt samhälle och värld; vi finansierar, sedan många år, genom Vänföreningen Portee en sjukvårdsklinik och med en anställd sjuksköterska i Sierra Leone och vi ger bidrag till olika välgörenhetsorganisationer som Rädda Barnen, Hand in Hand Sweden, Läkare utan gränser, Barncancerfonden mfl.

 
 

Är du redo för den mest spännande tiden i din karriär?

Tycker du att detta låter intressant och vill veta mer om livet på Meritmind?
Fyll i formuläret nedan så tar vi kontakt med dig!