Att arbeta som ekonomikonsult

Rebecca Wickström har arbetat på Meritmind sedan ett halvår tillbaka. Hon har en examen i Nationalekonomi, Matematik och Företagsekonomi. Hon är en gift småbarnsmamma, mitt uppe i vardagspusslandet mellan arbete, familjeliv och hennes stora kärlek; hästen. 

Hej Rebecca! Hur är det att arbeta som ekonomikonsult på Meritmind?

– Väldigt bra. För mig är det viktigt att jag har en engagerad chef som ger mig uppdrag som passar mig och min profil. Dessutom vill jag ha bra förmåner och ett schysst anställningskontrakt. Jag vet mitt värde och behöver en arbetsgivare som kan tillgodose det. Hittills har Meritmind checkat av alla mina punkter. Vi konsulter träffas relativt ofta och jag känner en stark tillhörighet till gänget.

Vad har du gjort innan du blev ekonomikonsult?

– Jag har bland annat arbetat inom Investment Banking, varit ekonomiansvarig på ett läkemedelsbolag och innan min anställning på Meritmind var jag controller inom tågindustrin.

Du har tidigare varit anställd ekonomikonsult på ett bemanningsföretag. Finns det några skillnader?

– Det är som att jämföra en trehjuling med ett flygplan.  Alltså väldigt stora skillnader. De hade en tjänst ute som jag var intresserad av och sedermera fick. Sammanfattningsvis har jag personligen inga bra erfarenheter från att vara anställd på ett bemanningsföretag. Jag vill ha en fast anställning med schyssta avtal där man bryr sig om sina anställda och deras utveckling.

Vad är roligt i din roll som ekonomikonsult?

– Dels är det att jag får variera mitt arbete. Jag tröttnar fort och behöver byta uppgifter ofta för att fortsätta stimuleras. Så fort jag känner mig bekväm och att jag verkligen kan det jag gör, så vill jag vidare. Sen får jag vidareutbilda mig på arbetstid och min chef är genuint intresserad av vad jag vill härnäst och försöker matcha det med uppdrag. Något som är extra roligt är hur vi konsulter nätverkar och hjälper varandra om vi stöter på problem eller vill bolla tankar och idéer.

 Vilka är utmaningarna?

– Som konsult så finns det alltid en förväntan att man ska prestera inom en ganska kort tid. Det gäller att vara genuint intresserad av uppdraget och att ställa rätt frågor för att täcka upp kommande utmaningar med uppdraget. Man måste vara social och orädd för att möta nya människor då det hela går ut på att bygga nätverk där man är placerad.

 Finns det något som du saknar från att jobba i linjen?

– Det enda jag kan komma på är när jag lämnar ett uppdrag och jag vet att jag förmodligen inte kommer att arbeta med dessa individer igen. Jag är en känslomänniska och ser ofta ut som Lille-skutt när det är dags för avtackning. Vissa arbetsplatser är verkligen familjära och jag kan, flera år efteråt, sakna hela kontoret. Då kan jag känna en sorg i att inte vara kvar.

Ekonomikonsult på Meritmind?

Som anställd ekonomikonsult på Meritmind får du stor möjlighet att pröva på varierande uppdrag inom många olika branscher samtidigt som du har en trygghet i din fasta anställning. Du har frihet under ansvar och får en snabb utveckling av din kompetens. Du ingår i ett professionellt team där vi alla arbetar mot samma mål – att skapa nytta för våra kunder på ett kvalitativt, lyhört och omtänksamt sätt.

Läs mer om livet som ekonomikonsult på Meritmind här ⇒

Skrivet av: Isabelle Ringbom