Dags för en ny budgetprocess?

Snart är bokslutssäsongen över för den här gången. Skönt, nu kan vi slappna av ett tag! Eller?

Vad var det som skrevs i verksamhetsplanen för 2015 i slutet av förra året egentligen? Var det inte något i stil med att det är dags att göra något åt den tidskrävande budgetprocessen? En budgetprocess som inte sällan kostar mer än den smakar.

Det är lätt att tänka att en ny budgetprocess är ingenting som man behöver fundera på nu. Tidigast i juni brukar planer och förutsättningar skickas ut, så det kan gott vänta en stund. Men om ni verkligen behöver se över och förändra er budgetprocess är det dags att börja förändringsarbetet ganska snart. Arbetet med att ta reda på hur processen borde se ut och vad som krävs för att ta sig dit kräver en del tid. Det kanske inkluderar att skaffa sig ett nytt systemstöd för budgeten och då kommer inte tiden att räcka till om man börjar först i juni.

Ta chansen att fundera kring budgetprocessen redan nu i vinter!

I höstas genomförde Meritmind en serie av seminarier kring Modern Affärsplanering runt om i Sverige. Det visade sig vara ett mycket uppskattat initiativ som totalt samlade ca 200 personer. I efterhand spelades dessutom en nedkortad version av seminariet in som ett webinar. Detta webinar finns tillgängligt på Meritminds hemsida och kan fungera som lite inspiration när det är dags att börja tänka på årets budgetprocess.

Se Meritminds webinar om Modern Affärsplanering.  

Skrivet av: Lars Rudbäck