Kör du -ish-metoden när du prognostiserar?

Prognostisering

Ett bra prognosarbete är förutsättningen för att ta affärsmässiga och proaktiva beslut. ”Ungefär, cirka och tror det” räcker en bit, men inte hela vägen. Ladda ner vår checklista.

Checka av mot checklistan

Vår erfarenhet är att ett välgrundat prognosarbete ofta är förenat med tidspress. Därför är det lätt hänt att glömma bort de många aspekterna som kan påverka prognosen. Checka av mot vår checklista som vi sammanställt och vässa prognosen ytterligare.

Grunda och vässa prognosen

Ett vanligt misstag är att känslomässiga värderingar stoppas in i prognosmaskineriet, både på intäktssidan och kostnadssidan. Man vill så gärna tro. Eller man vågar inte hoppas. Men för att en prognos ska ha ett värde inför affärsmässiga beslut måste den vara välgrundad och landa så nära utfallet som möjligt. Dessutom måste prognosen matcha och vara i linje med vad bolaget vill, rent strategiskt.

Ladda ner Meritminds checklista

Många av våra tips känner du säkert till, men ibland är det bra att bli påmind. Ladda ner checklistan och lycka till med ditt prognosarbete!

Ladda ner vår checklista med 7 enkla tips mot vässade prognossiffror och välgrundade beslutsunderlag

Ladda ner checklistan

Prognostisering med potential 😉

  • gungor och karuseller
  • mellan tummen och pekfingret
  • vågar inte
  • det borde gå
  • fingret i luften
  • det stod på ledningens önskelista
  • -ish-metoden

Skrivet av: Mathias Johansson

Inspelade webbinarier

Kör du -ish-metoden när du prognostiserar?

Ett bra prognosarbete är förutsättningen för att ta affärsmässiga och proaktiva beslut. ”Ungefär, cirka och tror det” räcker en bit, men inte hela vägen. Ladda ner.

Rekrytera för framtiden och ta lönsamma rekryteringsbeslut

Konkurrensen om duktiga specialister och chefer inom ekonomiområdet är hård. Att identifiera, attrahera och behålla rätt talanger kan vara både svårt och tidsödande. En medarbetare som inte trivs, eller inte kan utföra sina arbetsuppgifter på ett tillfredställande sätt, medför stora kostnader.

Digital infoträff om livet som konsult

Är du redo för nya utmaningar? Har du funderat på hur det skulle vara att arbeta som konsult? Då ska du titta på inspelningen från vår digitala infoträff.

Hur och var hittar du jobben som är rätt för dig?

Här kan du se vårt fjärde lunchwebbinarium. Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång! . Så skapar du effektiva jobbansökningar. Intervjumetoder – så förbereder du dig.

Intervjumetoder – så förbereder du dig

Här kan du se vårt tredje lunchwebbinarium. Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång! . Så skapar du effektiva jobbansökningar. Hur och var hittar du jobben som är rätt för dig? .

Så skapar du effektiva jobbansökningar

Här kan du se vårt andra lunchwebbinarium. Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång! . Intervjumetoder – så förbereder du dig.

Nå dina karriärmål – konkreta tips och råd hur du kommer igång!

Så skapar du effektiva jobbansökningar . Intervjumetoder – så förbereder du dig. Hur och var hittar du jobben som är rätt för dig? .

Är Machine Learning och Artificial Intelligence förutsättningar för modern verksamhetsstyrning?

Se Meritminds inspelade frukostseminarium med Joakim Wahlberg, CFO på Pulsen Group. Under seminariet delar Joakim med sig av hur Pulsen Group moderniserat sin ekonomifunktion med hjälp av Machine Learning och Artificial Intelligence.

Bli expert på CV, personligt brev och LinkedIn

Just nu är det många som funderar på att byta jobb och då kan en del frågor dyka upp. Hur skriver man ett bra CV?

Så skapar Skandia Fastigheter långsiktig och hållbar digitalisering på ekonomifunktionen (video)

Vad krävs egentligen för att ta ekonomiavdelningen in i framtiden? Vilka kompetenser behövs för att fortsätta vara relevant? Detta är frågor som Skandia Fastigheter sökt svar på och realiserar i projektet Ekonomifunktion 2.0.

Visa alla